Střední zdravotnická škola Ruská

U_libeňského_zámku,_gymnázium

SZŠ Ruská

   Jméno: Střední zdravotnická škola Ruská

   Adresa: Ruská 2200/91 Praha 10, 100 00

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.szs-ruska.cz

 

 

Škola s více jak šedesátiletou tradicí a snadnou dopravní dostupností. Nachází se v areálu Vinohradské nemocnice, což umožňuje vyučovanou teorii mnohem snadněji zkombinovat s praxí. Pedagogové jsou jak interní odborníci, tak i externisté (často lékaři). V nabídce je několik oborů zakončovaných maturitou, takže není problém po absolvování postoupit na VOŠ či VŠ. Na škole najdete nejrůznější zdravotnické obory jako například unikátní Ortoticko-protetický technik či obor Zdravotnický asistent.

 

Délka studia: 3-5 let – denní/večerní

Obory: 7842M04 – Zdravotnické lyceum, 5341M01 – Zdravotnický asistent, 7541M01 – Sociální činnost, 5341H01 – Ošetřovatel, 6955E005 – Práce ve zdravotnických a sociálních zařízeních – pečovatelské práce, 5344M01 – Ortoticko-protetický technik, 6842M01 – Bezpečnostně právní činnost

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 11 - “Střední zdravotnická škola Ruská

  1. Recenze od: A.S.

    Arogantní vedení, které nevychází vstříc v čemkoli, rozvrhy, které nedávají smysl (dát čtvrtým ročníkům rozvrh končící kolem šesté večer, zatímco první ročníky končí nejpozději ve dvě hodiny skutečně nechápu), dobře vybavené laborky, do kterých jsme ale za celé studium šli pouze dvakrát ( ! ) a nebo maturitní zkouška na úrovni bakalářského studia (to, že tuto zkoušku neudělá 50% studentů o něčem svědčí.. ). A takhle bych mohla pokračovat dál a dál.. Školu rozhodně nedoporučuji.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  2. Recenze od: Mr.J

    Kvalita této školy je velmi podprůměrná. Chování profesorů a vedení školy je otřesné. Výukové plány si profesoři předělávají jak chtějí, bez ohledu na osnovy. Doporučuji neudělat tu chybu a jít na tuhle školu. J

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  3. Recenze od: Adela Kyptova

    Tato škola se mi zda rok od roku horší a horší, hlavně díky vedeni paní ředitelky, která vyhazuje studenty pro nic za nic, a dává nesmyslné reditelsky dutky.
    Napr. Reditelska dutka- mobil v hodině, kde bych pochopila třídní dutku ale ne reditelskou. Ma sestra chodila do školy psychycky zničena a vydeptana každým dnem. Tuto školu doporučuji pouze lidem se silnou povahou a i tak, nedokážu zaručit, ze se pod nátlakem ředitelky a pedagogů nezhrouti. Jsem rada, ze ma sestra školu změnila a je to na ni i poznat ze do nove školy snad i chodí rada.
    Tato škola sama o sobě nema dobre jméno, neni to o škole ale o zaměstnancích, všechny bych vycházela a udělala nový rezim.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  4. Recenze od: Filip Vodička

    Na tuto školu sem chodil z donuceni od rodičů, nebýt nich, tak bych s učením skončil už po základní škole (ne že by mi tato škola nějak zvýšila vzdělání, jen vím jak vyje*ávat s lidmi). Personál školy se ke mě choval jako ke kusu vajglu, nezdraví a nekomunikují. Když je už řeč o těch cigaretách, mám dojem, že naše třídní učitelka kouřila s kolegy v kabinetu, pokaždé když sem byl u kabinetu odevzdat omluvný list, tak mě s křikem odháněli do třídy.
    Abych nepsal jen negativní věci: kuchařky opravdu moc dobře vaří, kam se na ně hrabe Láda Hruška.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  5. Recenze od: Faust

    Nějak se mi nelíbí pani ředitelka, když sem ji naposled viděl, tak na mě působila nevábně, její chování jakoby nasvědčoval tomu že si dopřávala pár skleniček nějakého alkoholu. Když sem se nacházel blíž u ní tak sem cítil závan vůně kterou sem naposled cítil když sem přičichával k technickému líhu. Né že by my to vadilo, ale nemyslím si že je to správné. Na škole mi ale vadí přístup některých žáků… Byl jse domluvený s “kamarádem” že se sejdem o odpolední přestávce, protože měl u sebe některé moje osobní věci a nepřišel, protože si šel koupit marihuanu a ani mi nedal vědět, o opolední hodině přišel pozdě a bylo na něm poznat že marihuanu už spotřeboval a moje věci prý ztratil.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  6. Recenze od: lele

    Každý rok je škola horší a horší a vím, že to nevnímám tak jen já, ale také další žáci této školy.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  7. Recenze od: Nici

    Bohužel mám osobní zkušenost se studiem na zdejší škole. Vzhledem k urovni vzdělání a personálu bych tuto školu zavřela. Vyuka je nekvalitní a pedagogové mnohdy neumí udržet své nesympatie na uzdě. Celkově bych hodnotila školu jako nedostačující výuce a nechápu jak je možné, že výuka zde může pořád probíhat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  8. Recenze od: lol

    byla jsem fakt naštvaná , když mě sem mamka šoupla a nemohla jsem jít ta, kam jsem chtěla .. Jenže když slyším , co se říká o 5. květnu jsem za to ráda , že mě šoupla se… a úroveň výuky ?? učitelé jsou se studenty spíše kamarádi , než aby je něco naučili , nechávají je dělat co se jim líbí, profesoři nemají autoritu .. i na základní škole jsme měli větší disciplínu , než tady .. teď jdu do druháku a chci pracovat ve zdravotnictví , takže tu zůstanu , kdyby mě to nebavilo , hned po měsíci jdu jinam.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  9. Recenze od:

    Školu mám velmi ráda, ve třídě jsme dobrý kolektiv, ale kvalita vyučování je horší, než když jsem na školu nastupovala. Učitelé, ke kterým jsme měli respekt a naučili, odchází a zůstávají jen učitelé s kterými se nanaučíme ani desetinu.. každý nás ted straší maturitou, přitom nás na to nedokázají vůbec připravit.. rozhodně souhlasím s panem včelkou a kdybych měla tu možnost, jdu jinam.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  10. Recenze od: Pan Včelka

    Škola jde každým rokem úrovní dolů. Je kvalitně vybavená, to ano…nicméně kvalita výuky je horší a horší. Odchází kvalitní profesoři a hlavně nová ředitelka pokazí co může. Teď se každý pěkně bojíme maturity….navíc ani praxe už není co bývala. Na školu se bere se na vysoký průměr……takže jestli chcete něco umět, tak běžte radši na 5. května. Je to sice těžší, ale alespoň k něčemu….opravdu dnešní studenti litují, že sem šli, jelikož před lety měla úplně jiné jméno než dnes.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  11. Recenze od: vzenisek

    Do školy chodím velice rád, ale nemám rád svojí třídu ve třídě se mi smějou, protože mám Aspegerův syndrom, takže mám IVP chodím do školy do pololetí to musím vydržet, a potom budu přestoupím na večerní studium, kde je klid. S pozdravem V.Ž.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1