Střední zdravotnická škola Frýdek-Místek

   Jméno: Střední zdravotnická škola Frýdek-Místek

   Adresa: tř. T. G. Masaryka 451 Frýdek-Místek 738 01

   Typ školy: Veřejná

   Web: zdrskolafm.cz

 

 

Střední zdravotnická škola Frýdek-Místek vyučuje 2 obory. Zdravotnický asistent má za cíl vychovat středního zdravotnického pracovníka v nemocnicích a poliklinikách, který pracuje pod vedením všeobecné zdravotní sestry nebo lékaře. Podílí na poskytování preventivní, diagnostické, neodkladné, léčebné a ošetřovatelské, dispenzární a rehabilitační péče. Odborná výuka v 1. a 2. ročníku probíhá převážně ve škole, další ročníky absolvují žáci praktické vyučování v nemocnici. Sociální činnost vychovává pracovníky v nejrůznějších sociálních zařízeních a terénních službách. Prohlubují se zde znalosti ze základní školy z předmětů jako jsou občanská výchova, hudební a výtvarná výchova. Odborná praxe probíhá ve 2. ročníku 2 týdny, ve 3. ročníku 4 týdny například na pracovištích domovů pro seniory, pečovatelské služby, odlehčovací služby, sociálních lůžek nebo v jeslích.

 

Délka studia: 4 roky – Denní

Obory:  53-41-M/01 – Zdravotnický asistent, 75-41-M/01 – Sociální činnost

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 7 - “Střední zdravotnická škola Frýdek-Místek

  1. Recenze od: ikar

    Jako každá škola má i tato své klady i své zápory, ale dle mého názoru klady převažují. Škola určitě disponuje velmi širokou škálou vybavení a kvalitními akreditovanými kantory.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  2. Recenze od: spdr49

    Malá škola, s kvalitní výukou

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  3. Recenze od: stanik

    Co se týče vybavenosti školy, je notně zaostalejší, nemá vlastní jídelnu, bufet, nic. Co se ale týče kvality výuky není to špatné, veškerá vsřícnost učitelů a rozvrženost výuky mi vyhovuje.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  4. Recenze od: adam

    Se školou jsme nadmíru spokojen! Škola je sice menší ale má to své výhody. Vyhovuje mi přístup učitelů k žákům. Celý školní personál je vstřícný a když přimhouříme oči nad jídelnou, není si na co stěžovat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  5. Recenze od: bubu

    Jako nynější maturant na této škole nemůžu říct moc poziivních věcí, o vstřícnosti učitelů a vedení školy se nedá říci, takže za mě tuto školu opravdu nedoporučuji, pokud někdo opravdu chce jít na zdravotní školu tak doporučuji školu v Karviné 😉
    Pokud někomu nestačí, tady vám dávám své důvody:
    – někteří učitelé se neuvěřitelně baví tím, že písemky na jedna ohodnotí 5
    – naši učitelé se rádi baví tím, že vyhrožují celé třídě, že ti, co mají za 4 nebudou připuštěni k maturitě
    – vybavení školy? příšerné…
    – naše škola má hranici absence 25%, což znamená že když párkrát chybíte, polovina vám odpadne, nikoho to nezajímá a děláte komisionální zkoušky
    – stravování ? ve vedlejší škole – nic moc, ale ujde to, vlastní škola nemá automaty, ani vlastní jídelnu
    – v tělovičně se nemohou hrát míčové hry, prostory školu jsou pouze pronajaté, což znamená že když půjdete na oběd na vedlejší školu, může po vás začít bezdůvodně někdo řvát, co tam děláte a na oběd prostě nejdete…
    atd. atd. 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  6. Recenze od: Michelle03

    Je to maličká škola. Výuka je opravdu velmi dobrá. Velkou nevýhodou je, že kvůli stísněnému prostoru zde nejsou skříňky, ani vlastní jídelna. Takže musíme chodit na vedlejší školu, kde už moc vstřícní nejsou :/

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  7. Recenze od: Mysik

    Pro ty, co se hlásí na tuto školu nebo zvažují, nedoporučuji. Jsem ve čtvrtém ročníku na oboru Zdravotnický asistent. Škola jako tak nemá vlastní kantýnu, ani bufet, ani dokonce automat na obyčejnou kávu. Co se týče výuky, tak to jak u kterých učitelů. Vybavenost školy na bodu mrazu. Po odmaturování tohoto oboru, sice fajn že mám maturitní zkoušku, ale je nutná vyšší odborná/vysoká škola, neboť je velmi malá možnost, že vás po maturitě někde příjmou.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0