Střední škola Náhorní

U_libeňského_zámku,_gymnázium

Střední škola Náhorní

   Jméno: Střední škola Náhorní

   Adresa: U Měšťanských škol 525/1 Praha 8

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.ssnahorni.cz

 

 

Umělecky zaměřená škola vyučující řadu zajímavých a pro školu tradičních oborů. Jedná se jak o vzdělání s maturitou na 4 roky, tak o aranžéra s výučním listem či propagaci jako nástavbové studium. Knihkupectví je téměř unikátní mezi veřejnými obory SŠ u nás. K dispozici jsou odborné dílny, tělocvična i ubytování pro mimopražské v domovech mládeže jiných zřizovatelů.

 

Délka studia: 24 roky – denní

Obory: 6652H01 -Aranžér, 6341M01 – Ekonomika a podnikání, 7241M01 – Informační služby, 6643M01 – Knihkupecké a nakladatelské činnosti, 6642L51 -Propagace, 8241M05 – Grafický design

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 21 - “Střední škola Náhorní

  1. Recenze od: Anonymní

    Na obor grafický design jsem nastupovala v roce 2013. NENAUČÍ VÁS TO CO POTŘEBUJETE – PRAXE ŽÁDNÁ. Za celé 4 roky jsem viděla Adobe illustrator 4x ! Celý druhý ročník se vyučoval CorelDraw který se prostě k profesionální práci grafika nepoužívá. Praxi máte v 2. a 3. ročníků na 14 dní, kdy jsou maturity (chtějí vás akorát dostat ze školy pryč). Škola vůbec nekontroluje jestli se tam něco naučíte, samozřejmě to musí trošku souviset s vaším oborem.
    Obor se vyučuje strašně zastaralým způsobem -děláte pořád věci z kartonů a papírů – minimum práce v počítači. Žádní kvalifikovaní učitelé kteří mají praxi z grafických studiích za mých let nebyl. Učitelé jsem měla ráda ale jsou to vesměs staříci kteří mají rádi klasické věci a ani moc studentům nevěří, že udělají něco hezkého.
    Tato škola mi ukradla spoustu mého volného času a peněz. Odpoledky do 19:00 žádný čas na brigádu a učení. Že tato škola zakazuje výstavy aby se žáci více učili?? Problém je jinde drahé vedení!! Souhlasím se všemi recenzemi na tuto školu, jsou pravdivé a doufám, že někdo shora už navede pořádek.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  2. Recenze od: Zklamaný student

    Když jsem na Náhorní nastupoval, nenapadlo mě podívat se na recenze- obrovská chyba.
    Kdybych se dnes mohl vrátit do minulosti, pořádně bych se seřval jen za to, že mě napadlo nad školou uvažovat, natož do ní nastoupit.
    Byl jsem nadšený, škola vypadá pěkně, je prostorná a má krásné okolí. To už se nedá říct o chodu ve škole. Snažil jsem se na to dívat pozitivně a hledat hlavně ty dobré stránky, ale bohužel toho moc není. Co se dá škole pochválit je školní jídelna (někdy i tortily), automaty s kávou a hezký vzhled. Všechno ostatní už se propadá na žebříčku dolů.
    Všechno, co se říká v recenzích, ať se to zdá sebevíc šílený, je pravda. Nevěřil jsem tomu, ale stačilo mi prvních pár měsíců a měl jsem jasno, že tohle není škola, ve které chci studovat. Najde se pár učitelů, milých a vstřícných, zbytek buď učí manuálně („Tady máš nějaký papíry, na konci hodiny odevzdej, oznámkuju.”) a nebo prostě způsobem, který nechápe nikdo jiný než oni sami.
    Rok jsem chodil do oboru knihkupectví a zase- co se říká je pravda. Knihkupectví na Náhorní je v podstatě už vymřelí obor, všechna pozornost i peníze na výlety jsou věnované umělcům.
    Jakmile nastaly prázdniny, věděl jsem, že to poslední, co chci, je vrátit se prvního září zpátky do toho pekla se znuděnými učiteli, scvrkajícími se třídami a rozvrhy od sedmi ráno do sedmi večer.
    Teď už jsem jinde a vzpomínka bledne, ale ten pocit zklamání zůstane. Jsem naštvaný sám na sebe za to, že jsem ztratil rok střední v takovém ústavu, jako je náhorní- všechna čest těm, co ji dochodili.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  3. Recenze od: Pobavený žák

    Jediné co je na tehlé škole dobrého je bufet a automat na kafe, protože bez dostatku kofeinu by se studenti už zbláznili a podlehli by depresy. Na jednu stranu je to i srandu vidět učitelé jak se stále snaží dělat z této školy prestižní školu a chtějí po žácích, aby ji reprezentovali dobrými pracemi, protože oni sami jí dobře reprezentovat neumí neboť to ani nejde. Jak má člověk dobře reprezentovat něco příšerného a pod úroveň ? Když jste samouk a učíte se doma kreslit, v programech a tak je pro vás tahle škola zbytečná. Nic nového už vás nenaučí. Maximálně se pobavíte nad tím jak se učitelé snaží chovat vážně a ředitelka spřízňuje pravidla ohledně docházky atd. Protože si nejspíš myslí, že studenti této školy jsou úplní kréteni a nedejde jim že vlastně chodí na jednu z nejhorší škol v Praze a dále se chová jako by patřila snad na špičku prestižních škol. A navíc na studenty pořádně kašlou, nechodí se na výstavy, neproplatí vám materiál a navíc vám ta škola díky dlouhým odpoledkám vezme všechen volný čas s učetalama, kteří ani neumí to co mají učit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  4. Recenze od: Nespokojená studentka

    Ráda bych také připsala, jak to ve škole vlastně chodí.
    Všechny komentáře jsou tady pravdivé, čili když dorazíte pozdě, nechají vás čekat v zimě před školou, chození bosý přes celou školu, zatímco učitele v pohodě ve svých špinavých botech. Když je v učebně zima a stěžovali jsme si zástupci, tak nám na to jen odvětil, že to vydejcháme, že nám bude potom teplo.
    Kvůli jednomu profesorovi jsme měli jednou za čtrnáct dní školu dokonce do čtvrt na devět a další den vyučování v pohodě od 7:50. Také klauzurní hodnocení se dělalo na základě nálady učitelů, takže ten, kdo mu víc lezl do zadku, tak měl nejhezčí známky, prostě fraška.
    Já jako absolvent jsme měli fakt nejhorší čtvrťák vůbec. Žádný suply jsme neměli a vedení si stěžovalo, že jich máme naopak hodně, že nám nemůžou dát volno. Měli jsme zakázané výstavy, jelikož je to pro nás jako pro studenty GRAFICKÉHO DESIGNU zbytečná ztráta času, ať si chodíme ve volném čase, což byl pro nás jenom PÁTEK, to mě dost naštvalo! Takže jsme byli nuceni bejt pořád zavřený ve škole, bez výstav a výletů.. mimochodem na Designblok jsme se scházeli celá třída o našem volném čase. Na začátku roku dáváme podělanejch 500 jen za pronajatí prostoru na ples, jinak si vše platíte sami. Takže 6000,- určitě za všechno utratíte, další fraška.
    Pokud chcete po této škole někam, moc se vám to asi nepovede, jelikož v celém přeplněném prostoru je jeden ofsetový stroj, který jsem třeba já nikdy nepoužila, dále grafický lis a pec na keramiku…. no nic moc… potom už jenom dílny, co nemají s grafikou nic společného… Navíc přeplněnost studentů vám ani moc nedovoluje se věnovat designu, protože na to není čas…
    Tahle škola funguje jen na základě penězů, takže už jenom čekám až to tam bouchne!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  5. Recenze od: Opravněný kritik

    Jinak stojí za to za to zmínit výuku a šatny. Ve škole je 2x více žáků než je kapacita. Takže ředitelka rozdělila třídu na dvě třídy což je naprosto neefektivní, protože se nesoustředíte na výklad a stále tam chodí zbloudilí učitelé, takže prostě nemáte klid. A vůbec co udělá až ji dojdou třídy ? Asi se žáci budou učit v Altánu, kde se netopí a to i v zimě. Je zde jen jeden ateliér někteří kvůli tomu musí někteří být od rána do večera ve škole, protože na ně jindy nevyjdou,kvůli nadpočtu studentů,hodiny. Do třech oborů na který je grafický desing nyní rozdělen přimací 30 lidí do jednoho. O jednu šatnu se tím pádem dělí i 60 žáků. Kvůli této výuce se žáci ani nemůžou řádně připravit k maturitě. Takže jestli tam přijdete i když je zde více negativních hlasů než pozitivních tak si sami ničíte 4 roky života a až dosáhnete 18 let pravděpodobně nebudu mít čas si tento věk užít na plno. Maximálně tak o prázdninách.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  6. Recenze od: Opravněný kritik

    Dovolte, abych uvedla jak to v této škole opravdu je. Jedna žákyně psala, že se díky ní dostala na vysokou školu v Plzni. Je mi docela líto, že chce aspoň trochu podzvyhnout školu a nepřizná si vlastní zásluhu. Ta škola vás totiž na vysokou opravdu nepřipraví. S ní máte akorát tak jistotu, že nebude mít čas se na ni připravovat sami kvůli nadbytku žákům a dlouhým odpoledkám. Škola se prý zlepšila co se týče vybavenosti. Neřekla bych. Ředitelka jen koupila pár věcí, protože musí občas něco koupit do školy.
    Kdybyste šli na Hollarku či jinou prestižní i neprestižní školu, tak jsou tam stále o hodně lépe vybaveni než tady. Někde vám dokonce půjčují i tablety nebo vám nainstalují na notebook licenzovaný program za ne tak velký poplatek a dokonce vám někde i přidají peníze na práce. Grafický design je rozdělen na několik oborů, kde se všude dělá to samé. Grafický design se má dělat především na počítači nebo se tisknou grafické tisky. Grafické tisky v této škole děláte jen jednou za ty čtyři roky. Na Hollarce mají hodinu, kde tvoří jen tyto tisky. Také tady máte pracovky, které jsou v podstatě k ničemu, protože s ilustracemi ani s grafickým designem nemají nic společné a akorát vám zabírají čas. Učitelé a vedení se diví, že si nás hodně na tuto školu stěžuje, ale nedělají nic proto, aby se stížnosti zmenšily. Když chtějí spokojené žáky musí proto něco dělat. Ne nabírat další a utrácet přídavky na ně za vlastní potřeby namísto jejich potřeb.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  7. Recenze od: Nešťastný žak

    Mimochodem jedna dobrá věc na tehlé škole přeci jen je. Díky vyčerpanosti žáků, kteří končí pozdě večer se zde téměr nevyskytuje šikana. Jelikož mají z téhle školy už tak zničený život a nechtějí ho ničit sobě a svým spolužákům ještě víc.Takže pokud nechcete zažít šikanu, tak vám jí doporučuji. Ale namísto toho budete zřejmě pociťovat pocity zklamání
    a nedostatek sociálně života, jelikož vaší byli chytří, takže končí nepozději ve 14:00 nebo dýl, ale rozhodně nemají do 18:06.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  8. Recenze od: Nešťastný žak

    Je to smutné, ale znám lidi z této školy s opravdu recenze nelžou, ale připadá, že jediný kdo je čte jsou učitelé :/ Protože se sem stále hlasí nový žácí s marnou nadějí, že je tato škola dobrá. A podle mě je čtou hlavně proto,protože vše co se o této škole píše je pravda a běda jak to vyjde najevo. Ředitelka by se rázem snížil příjem peněz. Dokonce už na stránkách této školy nejsou ani rozvrhy, aby se uchazeč mohl podívat jak dlouho by byl ve škole. Tomu se také nedivím. Komu by se chtělo být ve škole od 7:50 do 18:06 nebo i déle ? Hodiny jsou delší než normální pracovní doba a nejhorší je, když potom člověk psát další den test. Na to se prostě nedá naučit, protože přijedete pozdě domů a jediné na co v tak pozdní dobu myslíte je spánek a ne záležitosti do školy,která vám už tak dost znepřijemňuje život. Bohužel učitelé si to neuvědomuji, protože si přijdou třeba až odpoledne jen na tři hodiny a když ne, tak se aspoň nemusí nic učit. Materiál si vážně platíte všechen sami a nikdo vám nic nepřidá a vaše drahé práce potom vyhazují :/ Také z této školy nemáte moc šanci dostat se na vysokou, pokud neděláte nějaké práce navíc ve svém volném čase a to je docela problém vzhlem k délce hodin ve škole.Takže krom týdnu pracujete na víc i o víkendech, aby jste měli aspoň nějaké práce na dobré úrovni, protože ty školní se na vysokou nedají použít.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  9. Recenze od: Anonym 2

    Když tak vidím co v téhle škole děje tak jsem připravena podat stížnost na magistrát případně i trestní oznámení za omezování svobody, chování některých učitelů a taky kvůli ředitelce která si spletla svoji funkci s podníkáním realitních mákleřů.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  10. Recenze od: Anonym

    Je to špatná škola, ale ne tak kvůli učitelům, ale kvůli ředitelce její neuvěřitelné chamtivosti. Dívala jsem se na dotace státu za žáky. Podle toho kolik nás tam je je už ředitelka milionařka. A zřejmě stále nemá dost a tak nám přidala hodiny. Jelikož se nyní platí podle počtu hodin.Tento rok po nás ředitelka chce aby byl v Lucerně. V nejdražším sále ze všech, které si mohla vybrat jen protože chce něco lepšího.A všechno platí žáci a ředitelka, která má miliony si určitě radši odjete někam na Havaj a nic řešit nebude. Je mi jedno kolik bere ať se třeba těma penězma udusí a svou chamtivosti též, ale takový člověk by neměl vést školu a hlavně škola nás má něco naučit a tady nás toho moc nenaučí akorát nás oberou o penězí a ještě kupují z rady rodičů luxusní nábytek do ředitelný 😡

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  11. Recenze od: nespokojený žák

    Chodím do 3.ročníku oboru grafický design. Na školu jsem se těšila,jelikož jsem chtěla pracovat a zdokonolovat se s prací v programech. Až letošní rok jsme se díky učitelce na PCV dozvěděli,že náš obor je výstavnictví. Podotýkám,že jsme se hlásili na obor GRAFICKÝ DESIGN. Škola neposkytuje žádný materiál,dokonce jsou problémy i s obyčejnými papíry. Učitelský sbor je jeden velkej průser! Co se týče uměleckých oborů,které jsou paradoxně ty nejdůležitější. Na škole zde pracuje paní zástupkyně,která je zásadová ekoložka a vymyslela program,kdy studenti školy,budou uklízet na ulicích kolem školy ,ve svým volným čase, i když s tím rodiče žáků některých tříd nesouhlasí. Škola zde začína v 7:50 a pokud je -10 stupňů,musíte čekat 10 minut venku,pokud přijdete pozdě. Škola nemá šatnu a tak si studenti musejí zouvat boty ve vestibulu a pak jít přes celou školu v ponožkách po studený podlaze,která je věčně špinavá a mokrá od bot a sněhu. Učitelský sbor je kolikrát složený s umělců,kteří učení vůbec nerozumí. Ve třídě,kdy máte mít s dotyčným vyučujícím hodinu,která má trvat nejmíň 3 hodiny,je učitel celou dobu pryč,takže se nemůžete s kým radit a nemá vás kdo učit a posouvat vás dál. Během roku vám nasází známky tak,jak vás má rád.Na konci pololetí pak máte závěrečný klauzury,kdy máte díky výuce minimální praxi a rady a učitelé vám dají špatnou známku,protože to není podle jejich přdestav. Tito profesionální umělci hodnotí pouze podle sebe a neberou v potaz žákův styl apod. Ostatní obory jsou zde všem ukradený. Paní ředitelka má potřebu vytvářet nové obory a přijímat co nejvíce žáků a to jen kvůli penězům. Ve škole ale k tomuto není vubec kapacita. Žáci se musí učit v prostorách školníka,před sborovnami,kde je minimální místo a bohužel příjdou vedení tyto prostory výborný k výuce maturitních předmětů,které se zde zásadně učí. Díky nedostatku místa a učeben žáči mají školu do večerních hodin a nemají čas se důkladně a efektivně soustředit na školu,aby vzládli snadno maturitu. Tato škola je nejhorší rozhodnutí,které jsem kdy učinila. Předem prosím rozmyslete si ,kam jít a této škole se vyhněte obloukem.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +9
  12. Zdá se, že poslední dvě hodnocení se zde objevila po velkém “skandálu” na škole, že se na internetu objevují negativní komentáře na adresu školy. Nebyla bych překvapena, kdyby autorem recenzí byl někdo z vedení školy. Škola je to příšerná. Neustále odpadají hodiny, někteří učitelé nechtějí učit, tak vám řeknou, něco si prostě dělejte. Přístup vedení ke studentům je někdy až neslušný. Spíše mám pocit, že škola řeší způsoby, jak studentům komplikovat a znepříjemňovat život. A o to, zda je kvalita výuky na škole vysoká či není se nezajímá. Samozřejmě jsou na škole i učitelé, kteří jsou kvalitní a opravdu vám něco předají, ale je jich opravdu málo.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  13. Recenze od: Mylady

    Jako každá škola má svoje plusy a mínusy. Oslizlý vrátný už je naštěstí pryč. Druhý vrátný není sice nejmilejší, ale zase se někteří tady snaží udržet pořádek i když to není tak jednoduchý. Někteří učitelé jsou náročnější. Na druhou stranu je to pak jednodušší v dalších předmětech, když se to prolíná a třeba i opakuje. A je tu už i několik mladých fešáků učitelů. 🙂 Další velký plus je praxe ob týden. Teda aspoň u některých oborů. Je to super zkušenost – pracovní i osobní. a navíc za to dostáváme i nějaký peníze a to není úplně běžný. Kámoška už má domluvený pokračování jako na trvalou práci až odmaturuje. Občas jsou tu i nějaký (i zajímavý) akce nejen pro grafiky. Ale záleží na každém, jestli se chce zapojit nebo zajímat o sebe a ne/čučet jen do mobilu, že jo? Zatim se mi nestalo, že by mi nikdo nepomohl když bylo potřeba. No prostě – jaký si to tu uděláte, takový to tu máte včetně kolektivu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -3
  14. Recenze od: Petr V

    Pokud jde o SŠ Náhorní, je pravdou, že se nejedná o nejprestižnější školu v Praze. Nedá se jí ovšem vytknout nic zásadního. Odmaturoval jsem na této škole v oboru ekonomika a podnikání a musím říct, že mi do života dala potřebný základ, jaký se od střední školy očekává.
    Nelze říct, že bych měl v oblibě všechny členy učitelského sboru, ostatně na které škole to může někdo pravdivě říct,, ale všichni vyučující byli profesionální v přístupu ke studentům a výuce. Některé do dnes rád navštívím a panují mezi námi přátelské vztahy.
    S radostí vzpomínám na ty 4 roky zde strávené.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  15. Recenze od: Ellyon 1235

    Je to hodně špatná škola:/A nejspíš jim jde jen o peníze.Na téhle škole je nadbytek, kteří se nemají kde učit.Učime se na chodbě,v bytě škoníka a jedna třída se učila i v bufetu.Co se týče oboru grafický design tak se na tom nemáme až tak dobře.Na výstavy a tak skoro vůbec nechodí.Nic nám nikdy neodpadá.I když je nás ve třídě pět musíme být ve škole třeba i do osmi.Grafiku se učíme pouze ve photoshopu a v ilustrátoru.Ve škole jsou grafické tablety,které grafický design vůbec nepoužívá.Žáci mají poté problém udržet se na vysokých školách pokud se tam dostanou, protože od nich očekávají, že umí v 3D programech, animace, na grafickém tabletu atd.A to vás na této škole nenaučí.Občas mají žáci i problém dát maturitu.A když jí nedají třikrát mohou si v klidu zopakovat čtvrtý ročník, což na jiných školách nejde, protože je to čtvrtý pokus o maturitu.Už nemusíme čekat v zimě venku,ale když přijdeme do školy pozdě třeba jen o minutu u vchodu čeká školník a zástupce,který nám zapíše pozdní příchod a vyhrožuje,že ještě pár pozdních příchodů a vyhodí nás.Na základce říkali,že střední škola není povinná.Na téhle škole to tak rozhodně nevypadá.Od nového roku musíme denně nosit omluvný list,protože nás vedení bude kontrolovat jestli máme potvrzení od doktorů.Co se týče některých učitelů tak vás spíše ztrapňují a učení vám znechucují,než aby se snažili o to aby vás bavilo.Připadá mi taky,že těm nezlobivějším spíše nadržují a hodné nechávájí propadat a ztrapňují.Měli jsme ve škole jednu slečnu,která měla psychické problémy.Učitelka na ní klidně křičela byť veděla,že to špatně snáší a nepovolili jí ani samostudium.Takže ani zdraví žáků a jejich problémy některé učitelé moc nezajímají.O některých učitelých se neví jestli mají vůbec pedagogickou školu.Sama ředitelka říkala,že zde zaměstnává své známé:/Upřímně ta škola je špatná volba.A co se týče materiálu na výtvoru vše si kupujeme sami.Škola nám obstarává jen balící papír na malbu a figurální kresbu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  16. Recenze od: Jan

    Největší chyba, kterou jsem zatim udělal byla, ze jsem sel na tuhle skolu. Jako to plati vzdy učitelé jsou skvělí, ale ucitelky nikoli. Jsou tady pouze dve dobré ucitelky(to je hodne smutné). Ty ostatni maji vetsinou byt uz davno v důchodu nebo na psychiatrii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  17. Recenze od: Žák

    Hrozná škola, jestli se někdo nerad učí a k maturitě mu stačí se naučit jenom zadané otázky, tak je tohle to pravé místo.
    Kromě par učitelů na to všichni kašlou.
    Kdyz zavře bufet, tak tu nejsou automaty a žáci jsou na odpoledním vyučování hladoví. Jídelna není v budově a dělíme se o ní se základní školou. Na jídlo se chodí pouze v určený čas a často si není kde sednout. Jsou tu 3 nepříjemný školníci/ vrátnici, kteří buzerují žáky aby se vyzuli už ve vestibulu a do šaten chodili v ponoškách po špinavé podlaze, protože veškeré vedení profesoři a zaměstnanci v botech po škole chodí.
    7:50 se uzavírá škola a opozdilci musí čekat venku v zimě (klidně i v -10C) než zase otevřou. Ani dojíždění a návštěva doktora se nebere v úvahu. Škola je plná mladý slečen a i 10 minut na mrazu může zavinit slušný zánět močových cest. O přísunu materiálu ze strany školy k pracím, které si pak nechávají se nedá hovořit.
    V závěru mohu říct, že Vás bude škola stát docela dost financí a nic vás nenaučí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  18. Recenze od: pep

    Je to opravdu špatná škola, co se týče kvality výuky. Učitelé = nezájem. Jak už tady někdo psal, celá škola se točí jen okolo Gr. Designu. Nic se nenaučíte. Lidé tu mají problémy udělat maturitu. Neustále vám odpadají hodiny – nejdřív si myslíte, jak je to super, ale při maturitě zjistíte, že to až tak super není. 🙁 Už bych sem nikdy nešel. Připadá mi, že jsem si touhle střední asi zničil celý život… 🙁

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  19. Recenze od: norak

    Každý, kdo chce aspoň trochu něco naučit, tak je tahle škola hrozná – nejhorší. Právě kvůli tomu jsem odešla. Byla Jsem na Knihkupeckém oboru. Víte na téhle škole se všichni starají jen o obor Graf. Design a na ostatní se kašle. Žádný zájem učitelů, celá škola ,,dýchá” z posledního… Ale pro člověka který nechce dělat nic – a ani mu nebude vadit, když kvůli málo informacím z téhle školy dostal, neudělá maturitu…. prosím… tahle škola je pro dotyčného darem…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +5
  20. Recenze od: kbburicova

    Do SŠ Náhorní, obor Grafický design chodím čtvrtým rokem (tento rok maturuji). Ne, že by mě tato škola nic nenaučila, určitě z ni budu vycházet s mnohem více informacemi a zajímavostmi než jsem do školy přicházela, ale musím říct, že bych občas ocenila více nadšení od profesorů, kteří tu učí a to proto, že od pár tu chuť učit vidím a pak je tu druhá strana, kde je vidět, že je to vyloženě nebaví. Ale chápu, že se studenty to není lehké, zvlášť v dnešní době, takže to tak trochu chápu. Říká se, že škola není od toho, aby nás něco učila, ale projít si tím musíme :D, on nás život naučí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +8
  21. Recenze od: tynases

    Podle mně je to celkem dobrá škola, trochu spíš taková “flákárna”. 😛 Takže nic moc těžkého. Kdyby tam nebylo pár špatných učitelů,(kteří se najdou všude:( ) tak by o byla paráda. Myslím, že každý v pohodě odmaturuje:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +8