Střední průmyslová škola Zlín

 

   Jméno: Střední průmyslová škola Zlín

   Adresa: Tř. Tomáše Bati 4187 Zlín 76247

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.spszl.cz

 

 

 

Střední průmyslová škola Zlín byla založena v roce 1933 firmou Baťa a s kapacitou 1200 studentů patří k největším u nás. Studium technických oborů zajistí dobré uplatnění a vybaví schopnostmi logicky uvažovat, dojít k podstatě věci, orientovat se v odborných informacích, být pečlivý a důsledný. Počet nezaměstnaných absolventů se pohybuje mezi 1-2%. Výuka je na vysoké úrovni a díky tomu patří SPŠ Zlín mezi školy s nejvyšším počtem úspěšných maturantů v  kraji. K dispozici jsou zařízené odborné učebny, nejmodernější projekční, výpočetní a didaktická a technika, posluchárna, laboratoř fyziky a chemie, přednášková místnost pro 100 posluchačů, informační centrum, sportovní hala, posilovna, atletický stadion a sál pro gymnastiku. Nechybí zájmové kroužky od sportu přes jazyky až po přípravu k přijímacím zkouškám na VŠ.

 

Délka studia: 4 roky – denní

Obory: 26-41-M/01 – Elektrotechnika, 36-47-M/01 – Stavebnictví, 23-41-M/01 – Strojírenství, 78-42-M/01 – Technické lyceum

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 11 - “Střední průmyslová škola Zlín

  1. Recenze od: Gargames

    Výuka na urovni, škola prostorná a dobře vybavená, stravování většinou skvělé. Milé kuchařky, kolektiv fajn. Ale nemožnost připojit se na internet, také mi vadí až extrémně přísní učitelé a rychlost výuky.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  2. Recenze od: petr.sps

    Škola je velmi prostorná, kuchařky milé, uklízečky taky. Učitelé jsou někdy až moc přísní, ale to se dá přehlédnout. 🙂 Prostorná tělocvična, třídy, jen okna nejdou otevřít dokořán.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  3. Recenze od: iluminát

    Školu bych ze svého pohledu hodnotil velmi kladně, vstřícný přístup některých učitelů (né všech), ale to už je individuální. Vybavení je na slušné úrovni jak pro stavaře tak elektrikáře i strojaře 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  4. Recenze od: Elisabetka

    Studovala jsem na této školy 4 roky obor – stavebnictví a musím uznat, že v tomto oboru je výuka na velmi vysové úrovni. Skvěle vybavené učebny a spousta kvalitních učitelů mého oboru. V ostatních oborech si nejsem jistá, jak velká je úroveň vzdělání, ale pokud jde o stavebnictví, vřele doporučuji.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  5. Recenze od: Jan Julíček

    Tato škola mi mnoho přinesla a jsem rád že jsem na ní studoval.
    Ať se jedná o spolužáky, či učitele, byl jsem spokojen. Učitelé jsou velmi přátelští a vždy se vás snaží naučit co nejvíce. Člověk si zde osvěží vše co jeho obor obnáší nebo může obnášet. Je zde velmi kvalitní bufet i jídelna. Nesmím zapomenout na knihovnu kde se dá zjistit vše co člověk potřebuje. Je zde také spousta PC učeben na výuku jak informatiky, tak i technických oborů jako je stavařina a strojařina a elektro.
    A co se týče holek, jak zde někdo psal, je jich ve škole hodně, takže se toho nebát a jít do toho. 😀
    Takže za mě, velmi doporučuji tuto školu pro přípravu na VŠ, popřípadě na práci v oboru. Učitelé vás na to připraví. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  6. Recenze od: Anton Rodič

    Dobrý den.
    Omlouvám se, že si dovoluji vložit své hodnocení této školy jako RODIČ! Školu jsme vybírali pro naše děcko s tím, že měla velice dobré reference – co se náročnosti i kvality týče a následně i velmi dobrých základů pro studium na VŠ. Nicméně nyní, po několika letech studia našeho děcka ( omlouvám se za určitou anonymitu, nerad bych mu způsobil nějaké potíže ) mám skutečně absolutně jiný náhled. Škola je určitě velice dobrá ve stavebnictví a strojírenství. Ale elektrotechnika či technické lyceum se zaměřením na informatiku velice pokulhávají. Škola nemá fundované odborníky v oblasti informatiky, a toto dohání zbytečnou, dovolím si napsat, doslova buzerací v jiných předmětech = prostě učíme to co “umíme” !
    Osobně bych již nikdy na tuto školu své děcka nadával a ani to nedoporučuji.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  7. Recenze od: ondrej_gahura

    Vynikající přístup učitelů, vynikající studijní podmínky. Dále vybavení jednotlivých učeben je také na velmi vysoké úrovni. K dispozici je navíc i moderní knihovna, která umožňuje studentům přístup k internetu. Vedení školy se o žáky vždy zajímá a případné problémy řeší s rozumem.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  8. Recenze od: Genius

    Výuka je na vysoké úrovni. K dispozici jsou zařízené odborné učebny, projekční a výpočetní technika, laboratoř fyziky a chemie, přednášková místnost na A102, sportovní hala, posilovna, atletický stadion a sál pro gymnastiku. Škola je pro nastupující studenty něco jako bludiště a proto je vybavena tabulemi s učebnami které se na dané chodbě nachází.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  9. Recenze od: CUB-E

    Škola je suprově vybavená skoro všude je projektor, má hodně našlapané počítače, které sou zhruba v 17-ti učebnách. Je zde 3d tiskárna, 3d skener několik cnc a pak obrovská dílna pro strojaře. Tělocvična je zde obří a dá se chodit každý den do posilky. Zápory mě asi žádné nenapadají.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  10. Recenze od: SPŠ Zlín

    Na této škole studuji a musím říct, že jsem naprosto spokojený. 🙂
    Co se týče od výběru oborů po čistotu vidliček ve školní jídelně – ale vážně; vybavení školy splňuje dnešní technologickou úroveň (IT zaměření vlastní nové počítače, strojírenství kvalitní CNC stroje, elektrotechnici vlastní dílny a laboratoře apod.), učitelé jsou vstřícní a nápomocní jak v individuálním přístupu tak i k celému kolektivu. Vždy zde panuje příjemná atmosféra a já bych tuto školu doporučil každému, kdo by chtěl uplatnit své technické chutě. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  11. Recenze od: jan.vobornik

    Škola není špatná, úroveň vzdělání je kvalitní. Učitelé jsou fajn. Jenom holek je málo :/ …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3