Slovanské gymnázium Olomouc

U_libeňského_zámku,_gymnázium

commons.wikimedia.orgCC-BY-SA-3.0 – Michal Maňas

 

   Jméno: Slovanské gymnázium Olomouc

   Adresa: tř. Jiřího z Poděbrad 13 Olomouc

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.sgo.cz

 

 

Slovanské gymnázium Olomouc nabízí studium na 4,6 a 8 let. Žáci se vzdělávají podle nového Školního vzdělávacího programu, který najdete opravdu velice podrobně rozepsaný na stránkách školy (přes 200 stran A4). Šestileté studium je dvojjazyčné – česko-francouzské. Mezi partnery je celá řada zahraničních škol, především francouzských. Za zmínku stojí i mnoho významných absolventů, kteří mají dokonce ve škole vyhrazené speciální místo s jejich fotografiemi. Gymnázium získalo Ocenění Label Franc Éducation, které bylo zatím uděleno pouze osmi školám z celého světa.

 

Délka studia: 4 roky, 6 let (vybrané předměty v cizím jazyce), 8 let – denní

Obory:  79-41-K/41, 79-41-K/610 (vybrané předměty v cizím jazyce), 79-41-K/81 – Gymnázium

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 7 - “Slovanské gymnázium Olomouc

  1. Na Slovanu jsem zatím jenom krátce,ale i tak už se mi škola hodně líbí =). Jsou tu přátelští lidé a hlavně vstřícní učitelé kteří jsou velmi ochotní pomoci a poradit . Celkově i samotná budova školy je velmi pěkná. jen bych byl radši kdyby zde bylo více výzdoby =). Nejvíce se mi však ,ale líbí tělocvična ,protože miluji tělocvik a tady si ho můžu pořádně užít. =)
    Školu bych klidně doporučil i ostatním lidem. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  2. Recenze od: Marky

    Na Slovanu jsem strávila už skoro 8 let, takže se tam cítím jako doma. Je tam přátelské prostředí a většina profesorů mi vyhovuje. Jsem spokojená také s novou budovou, přestože si na ní hodně lidí stěžuje. Líbí se mi moderní architektura, jen bych betonové stěny oživila třeba malůvkami křídou 🙂 Nejvíc z nové budovy miluju skvělý bufet, kde si můžu dopřát všelijaké dobroty a poslouchat u toho hitovky z očka, takže o velké přestávce největší pohodička 🙂 URČITĚ VŠEM DOPORUČUJU!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  3. Recenze od: Starvation

    re:Marianne
    Já bych si moc na spáry nestěžovala, ani na tělocvičnu na střeše. Když se přihlásíte na ČFS, nejenom že zrcadla nikde nepotkáte, ale toaletní papír na WC najdete pouze ráno a o teplé vodě si můžete nechat jen zdát. Stejně tak o teplu obecně, protože se topí velmi zvláštním způsobem, a to od 8 do 11, i když venku je -10 stupňů.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  4. Recenze od: Petis

    Super!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  5. Recenze od: Marianne

    Naše gymnázium je nejstarším gymnáziem s českým vyučovacím jazykem na střední Moravě. Říká se o něm, jak je to prestižní gymnázium, ale myslím, že postupem času úroveň značně upadá, což je dáno také tím, že na gymnázia se dnes tlačí všichni a ta musejí vyhovět poptávce. Ovšem co se týče profesorů, ti na rozdíl od studentů na kvalitě neklesli a nejen, že dobře naučí, protože danému tématu rozumí, ale snaží se rozumět i nám, studentům, hlavně bych zmínila jistou profesorku francouzštiny a profesorku češtiny, které zajímá náš názor, ne jen naše znalosti. Také máme úžasnou profesorku zeměpisu a matematiky, která procestovala půl světa a má tak opravdu co vyprávět. Ale náš ředitel je hrozný, arogantní. Také máme novou budovu, která má uvnitř nenamalované stěny se zejícími spáry, a vedení školy to prohlašuje za hypermoderní styl. Také nám postavili tělocvičnu na střeše, abycho
    m měli něco extra před konkurenčním gymnáziem Hejčín, a na ní je zakázáno hrát míčové hry.
    Celková atmosféra je ale velmi dobrá a určitě vám naše gymnázium doporučuju 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +6
  6. Recenze od: jindron

    Myslím si, že naše škola patří k těm nejprestižnějším v okolí Olomouce. Od září minulého roku nám postavili zbrusu novou budovu s moderním vybavením a odbornými učebnami. Velká moderní tělocvična také hraje do karet Slovan (ale zatím zde není moc vybavení. Prostředí nové budovy je pro některé až moc moderní (šedé stěny bez nápadu, betonové lavičky na chodbách atd.). Ve škole bývá občas zima, protože nepustili topení. Na škole pracují vstřícní učitelé, ale občas je tu problém s vedením školy. Kolektiv ve škole je úžasný.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +5
  7. Recenze od: Helen

    Na Slovanu jsem už 8. rok a proto je celkem těžké pro mě porovnat s jinými školami, protože jsem zažila jen základku a to je něco jiného. Sama za sebe bych určitě nedoporučovala poslat sem svoje dítě už z 5. třídy, protože tím přijde o část dětství a dalších 8 let bude pořád v tom samém kolektivu, což mi nepřipadá zdravé. Teď je na Slovanu navíc nová budova, celá šedá, neosobní, chladná, ve třídách je moc zima nebo přetopeno, smrad, nedá se dobře větrat, na chodbách si není kam pořádně sednout, od betonových lavic si leda nachladíte ledviny, místo rozvrhů visí před učebnami nesmyslně tablety, ale na jiné pořádné vybavení nejsou peníze a škola je zadlužená. Obědy jsou děs, už 3. rok si raději nosím vlastní. Kvalita výuky si liší od učitele, s některými předměty jsem spokojená, ale v konečném zhodnocení musím říct, že tuto školu NEdoporučuju.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4