Obchodní akademie Kubelíkova

U_libeňského_zámku,_gymnázium

commons.wikimedia.orgCC-BY-SA-3.0 – Michal Kmínek

   Jméno: Obchodní akademie Kubelíkova

   Adresa: Kubelíkova 37 Praha 3 130 00

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.oa-kubelikova.cz

 

 

 

Veřejná střední odborná škola nabízející 2 obory – Obchodní akademie a Ekonomické lyceum.  Nachází se ve středu Prahy poblíž dopravních sítí v poměrně klidné ulici 10 minut chůze od metra náměstí Jiřího z Poděbrad. Mezi vybavení patří 29 učeben (11 odborných, 5 s moderní výpočetní technikou a 5 odborných s dataprojektorem), 2 tělocvičny s posilovnou, školní zahrada s atletickým oválem či multifunkční hřiště. Pokrytí internetem najdete v celé škole. Stravování je přímo v budově a je možno objednávat ze 3 jídel a také prostřednictvím internetu.

 

 

Délka studia: 4 roky – denní

Obory: 63-41-M/02 –  Obchodní akademie, 78-42-M/02 – Ekonomické lyceum

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 9 - “Obchodní akademie Kubelíkova

  1. Recenze od: Daniela

    Při hledání vhodné střední školy pro svoji dceru jsem velmi pečlivě hledala v rámci celé Prahy. Po osobní schůzce s vedením školy a prohlídce školy jsem byla nadšená nejen přístupem celého učitelského sboru učitelů, ale také nadprůměrným vybavením učeben a přátelským dojmem. Dcera je na škole spokojená, já oceňuji výbornou komunikaci a schopnosti paní ředitelky, která školu pozvedla na vynikající úroveň.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  2. Recenze od: Alena Znechucená

    Tahle škola je zabiják inteligence a psychického zdraví studentů. Kantoři proberte se a vytáhněte si hlavy ze zadku ! Respekt a pozornost studentů si opravdu nevynutíte nechutnou šikanou a ponižováním, ani sáhodlouhými písemkami z účta, žejo pane Borovičko ! Co třeba začít UČIT a ne si na studentech léčit svoje mindráky ? Jsou ale na škole i skvělí učitelé jako je např. Pascal a pí. Škodová, ale ti budou radši dělat, že se nic neděje, proto6e by je ta blonďatá hvězda z ředitelny zašlápla podpadkem a přicmrndávač Borovička by u toho nejspíš hajloval. Každej druhej kantor přijde do třídy s výrazem umrlce a odvykládá stereotypně látku podle osnovy, proloží to nadávkama směrem ke studentům, a pak se strašně všichni diví, proč jsou studenti laxní, nemají zájem o učení a 20 lidí ze třídy propadá. Proč ? Voni ty mladý sou dneska ňáký divný. Kulový. Ti mladí jsou lační po informacích, po adekvátním vysvětlení proč a jak, ale vy, diktátoři je zabíjíte svou neschopností něco vysvětlit pochopitelnè a zajímavě. Howgh.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  3. Recenze od: Alena Znechucená

    Jedním slovem: “Katastrofa” z pohledu rodiče. Pokud chcete, aby vaše dcera/syn skončili u psychiatra, pak je OA Kubelíkova ta pravá volba. Z ředitelky nikdy nic chytrého nevypadne. Na pár výjimek jako je Pascal, pí. Škodová je to přehlídka zamindrákovaných diktátorů, co kulový naučí, ale zaručeně psychicky zničí a udupou jakoukoliv snahu studenta/tky. Potom se samozřejmě všichni diví, proč většina lidí propadá nebo se spokojí se známkou 4. No proč ? Protože respekt si např. pan Borovička nevynutí jeho psychovýlevy o tom, jak bude všem.mávat, až jim nasází kule, ani jeho testy s 60 účetními příklady, že by se z toho i mnohaletá účetní podělala, ale lidským přístupem, který bohužel nezná. Rada pro všechny rodiče zní, zjišťujte informace o školách a opravdu dobře zvažte, kam se vaše ratolest přihlásí. Přeji všem.mladým lidem co nejpříjemnější přípravu na budoucí povolání !!! Držte se !!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  4. Recenze od: Anonym 2019

    Přesně tak jak to napsal ,,student,,. Přišla tam od září 2017 ředitelka B.S. A teď se tam děje přesně to co napsal ,,student,,. Akorát bych dodal že slibujou jak vám zařídí aby jste zvládli studium (speciální vzdělávací plán pro žáka se speciálními vzdělávacími potřebami,že vám pomůžou s doučením se atd..)aby jste neměli problém se šikanou a já nevím co. To zařizuje ředitelka jenom pro max 3 lidi na škole, kromě autistů samozřejmě.Autistům pomáhá všem.Učitelé mě fakt šikanovali a to nesouviselo s hranicí se šikanou.Šikanovali mě tak ,že bych to nepřál ani nejhoršímu nepříteli a co teprve ředitelka? Byl jsem do ní zamilovanej ale její pravá tvář je jiná. Dělá jak má radši studenty s problémy a snaží se jim pomoct ale opak je pravdou. Ona je má ,,radši,, jenom proto že jí to dodává sebevědomí a vůbec jim nepomáhá. A ředitelka má toho sebevědomí až moc. Ano, učitelé se jí bojí. Já jsem párkrát viděl kantorky brečet když jsem byl v nejvyšším patře u kabinetu paní učitelky I.S. A studium i přijetí na školu když jsem tam dělal přijímačky já se hodně zpřísnilo. Doufám že se brzy ředitelka změní a bude zas hodná. Nebo ať skončí na vozíku jestli se tak bude chovat dál. Když máte problémy s psychikou tak jediný kdo je tam fér a kdo vám pomůže je učitel J.P. Nikomu jinému se nesvěřujte s psychikou, protože to vždycky kromě P. vykecají všem a rozhodně se nesvěřujte profesorce která má černý vlasy a učí fyziku.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  5. Recenze od: cha hfsga

    Tahle škola je to nejhorší co můžete potkat. Šikanují se tu učitele a dochází k pohlavním stykům. Učitelky zde mají narážky na to jaký jste KOKOTI. Dealeři na této škole si vydělají pěkný balík, fetuje zde každý druhý žák i učitel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  6. Recenze od: Anonym2018

    Na tuto školu jsem přešla z opravdu dobré školy, s tím, že úroveň tohoto lycea je jedna z nyjvyšších v Praze. Obecně jsem se bála přestupu, ale začátek vypadal hezky. Měli jsme seznamovací kurz, kde jsme hráli spolu hry a seznámili se navzájem. V průběhu roku jsem zjistila, že dost lidí zde bere drogy a to na celé škole, a ovlivňuje tím své spolužáky. Známky v naší třídě se také zhoršovaly. Celkově u nás ve třídě propadlo celkově 6 lidí. Ano, chyba byla na naší straně také, ale přístup učitelů byl odporný. Nerespektují žáky, nadávají jim do děvek, blbců a debilů. Neřeší se tu problémy co by se řešit měly, ale naopak blbosti. Všechno je na této škole špatně. Lidi tu mají ve třídách deprese, navzájem si nadávají a perou se. Nikdy jsem netrpěla depresemi, ale na této škole navštěvuji společně skoro se všemi spoližáky psycholožku, a máme i třídní psycholožku. Je mi upřímně líto, kam jsem přešla. Školu nedoporučuju, namá jakýkoli benefit. Úroveň učení je opravdu nízká. Spoustu lidí do školy nechodí, protože je výuka prostě nebaví. Krádeže na této škole jsou běžné V našem ročníku se ztratily věci v hodnotě 10 000, a stejně se to nijak neřeší. Tuto školu rozhodně nedoporučuji

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  7. Recenze od: Student

    Školní systém na této škole se Vás vůbec nesnaží připravit na maturitu, učitelé jsou až na některé světlé výjimky neochotní, nevstřícní a arogantní. Paní ředitelka je pro všechny velkým otazníkem, ve škole se téměř každý měsíc mění pravidla, ohledně omlouvání, docházky atd., zřejmě podle toho, jakou má zrovna paní ředitelka náladu. Často jednání paní ředitelky a občas i některých kantorů hraničí se šikanou žáka. Mám dojem, jako by se i samotní učitelé paní ředitelky báli. Paní ředitelka je intrikářka. Tato škola si hraje na prestižnost, ale prestiž je opravdu to poslední, co má. Učitelé se zde mění každým rokem a student nemá téměř žádná práva.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +8
  8. Recenze od: Jakub

    Souhlasím s BOSSEM téměř ve všem. LCD televize jsou většinou jen v učebnách určené pro učení cizího jazyka, nicméně v ostatních třídách jsou projektory. Co se týče učitelů, mění se to tu jako na běžícím pásu, hlavně učitelé na účetnictví. Až na pár výjimek jsou tu velice pohodoví a milí učitelé, které vám rádi pomohou s každým problémem.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +5
  9. Recenze od: BOSS

    Naše obchodní akademie se nachází na Praze 3 v kubelíkově ulici. Co se týče dopravního spojení nejblíže je tram. zástvka Lipanská a nejbližší metro je na jiřího z Poděbrad. Pro žáky kteří myslí na budoucnost chci předem upozornit, že na celé praze 3 jsou modré zony, tudiz nepripada v uvahu dojížed do školy autem.

    Výbava školy: v každá druhé třídě LCD televize a interaktivni tabule, Sociální zařízení čisté a nové, dvě tělocvičny a posilovna se sprchami samozřejmnost

    Jídelna max pro 100 žáků, co se týče jídla poměr, cena a chut=DOBRÉ

    Spolužáci jsou fajn a přátelští neni zde šikana ani podobné konflikty.

    Škola je vstřícná podle toho jak jste vstřícní vy k ní, nejlepší je se seznámit s ředitelkou a pak už jde všechno lehce.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4