Obchodní akademie Heroldovy sady

   Jméno: Obchodní akademie Heroldovy sady

   Adresa: Heroldovy sady 1 Praha 10 101 00

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.heroldovysady.cz

 

 

Škola nabízí dva studijní obory tak, aby byla vhodná jak pro zájemce o další studium, tak o absolventy mířící do praxe. Ekonomické lyceum nabízí širokou řadu vědomostí od ekonomie přes jazyky až po právo, je tedy ideálním základem pro další studium na vysoké škole ekonomického typu. Obchodní akademie naopak přináší praktické znalosti, které si najdou uplatnění v téměř každé firmě nebo ve státní správě. Z jazyků se zde vyučují: angličtina, němčina, francouzština, španělština a ruština.  Z technického vybavení stojí za zmínku wi-fi připojení, možnost sledovat známky z domova, posilovna, specializovaná učebna studentských firem a další. Budova školy je od roku 2006 bezbarierová. Ve výsledcích státní maturity se obchodní akademie dostává mezi čelní místa a u přijímaček na vysoké školy má úspěšnost asi 88%.

 

Délka studia: 4 roky – denní

Obory:  78-42-M/02 – Ekonomické lyceum, 63-41-M/02 – Obchodní akademie

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 12 - “Obchodní akademie Heroldovy sady

  1. Recenze od: Ondra

    Je to senzační škola. Studoval jsem na této škole od 1. ročníku a jak učitelé, tak lidé jsou tam skvělí. Jediný a velký problém je jedna učitelka. Jen kvůli ní již bych na tuto školu nešel. Kvůli ní jsem se učil jen na češtinu a moje spolužačka dokonce ve 4. ročníku kvůli češtině zvracela. Pokud uvažujete o této škole, tak si prosím dejte pozor, abyste nedostali KUŽELOVOU.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  2. Recenze od: veronika

    Kdybych si střední školu vybírala znovu, vybrala bych si sady.

    Letos jsem odmaturovala a Heroldovy sady vám mohu jen doporučit. Škola nabízí rodinné zázemí menší školy. Studovna, posilovna, i tělocvična jsou nově zrekonstruované, Martinka, paní bufetářka, je moc milá, Wi-fi po celé škole. Ve většině případů jsem se setkala s individuálním přístupem profesorů.

    Seminární práci ve druhém ročníku považuji za výbornou přípravu na obhajobu diplomové práce na vysoké škole. I když na zde není moc praxí, škola připraví na reálný život, ať už je to práce, či další studium.

    Uznávám, že škola je náročnější, než jiné obchodní akademie, nicméně pokud chcete, školu bez problémů zvládnete, a co víc, státní maturita pro vás nebude problém.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  3. Recenze od: Kateřina

    Kdybych si měla vybrat SŠ znovu rozhodně bych nezvolila Heroldovy sady, vybavení školy sice výborné, ale přístup některých profesorů příšerný, zbytečně vysoké nároky u některých předmětů výuky a hodně času zabere domácí příprava, oproti jiným OA. Nespokojenost již od 1. ročníku, bohužel díky rodičům nadále tuto školu navštěvuji.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +6
  4. Recenze od: Martin

    Tato škola je z pohledu kvality výuky na obchodních akademiích jednou z nejlepších v Praze. Má skvělé zázemí, nově zrekonstruovanou studovnu a dále je zde také malá posilovna. O velké přestávce potěší milá paní bufetářka. Samozřejmě je zde všude wi-fi, ikdyž je s ní občas problém kvůli vytížení sítě.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  5. Recenze od: kaktus

    Škola na dobré úrovni. Hlavně výuka jazyků na dobré úrovni, pokulhává jen matematika. Po celé škole wifi a posilovna nově vybavena. Největší klenot školy je bufet a fotbálek u šaten. Tuhle školu bych znovu nedoporučoval zbytečně vysoké nároky u zbytečných věcí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +6
  6. Recenze od: Adam

    Velice prestižní škola, s výbornou kvalitou výuky. Jediný problém na škole je asi matematika, která bývá na lyceum poměrně těžká. Vybavení školy je na velmi dobré úrovni, každá třída má svůj projektor. Wifi po celé škole.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  7. Recenze od: kristyna

    Ahoj,
    mam dotaz.
    Jsem uchazec a chtela bych vedet kdy se dozvim,ze jsem prijata na ekonomicke lyceum?
    Jaci jsou ucitele? Neumim zakladat fiktivni firmy a nevim jestli jsem komunikativni typ.
    Nevim jestli delam dobre ,kdyz se jsem hlasim.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -14
  8. Recenze od: thoumes

    Nevím čím bych začal.Vybavení školy naprosto otřesné a zastaralé , školní jídelna pamatuje Žižku , když měl ještě obě oči na výběr máte z neuvěřitelného 1 jídla 🙂 . Wifi připojení ? kdepak to u nás nenajdete . Do tělocvičny chodíme po jiných školách , protože u nás máme jen jednu malou. Ted bych přešel k ” profesorů.” až na pár vyjímek je to taky dost zlé , podle mě ani nemají zájem nás něco naučit , prostě si to jdou odpracovat a rychle domů , žádný zápal pro výuku. Dávám známku 3 at nejsem pes .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -5
  9. Recenze od: misaaa

    Tato škola patří mezi nejlepší střední odborné školy. Prostředí je velice příjemné. Vybavení je na velmi dobré úrovni. Profesoři jsou milý a vstřícní. Své volby nelituji.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  10. Recenze od: Lenny

    Tahle škola je úžasná. Učitelé jsou velice vstřícní a hodně naučí do života. Je tu i skvělý výběr mimoškolních aktivit a zajímavých předmětů. Opravdu nejvíce si užívám Fiktivní firmu která je součástí maturitní zkoušky z ekonomiky.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  11. Recenze od: smukii

    Tato škola nabízí kvalitní možnost vzdělávání, nabízí mnoho předmětů jako např. ekonomika, druhý cizí jazyk (NJ, FJ, SJ). Tato škola je velmi moderně zařízená (projektory v každé třídě, specializované učebny na jazyky, biologii, počítače). Od druhého ročníku si každý rok každý zvolí volitelný předmět jako např. matematika pro pokročilé, ekonomika pro pokročilé, FCE, cestovní ruch…). V posledním ročníku se zde každý zapojí do fiktivní firmy, kde se naučí např. organizace Veletrhu fiktivních firem, výročí školy nebo organizaci maturitního plesu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  12. Recenze od: hrubcovak

    Škola Heroldovy sady, je velmi prestižní škola, která nabízí mnoho možností vzdělávání, předmětů jako například účetnictví, ekonomika, matematika, informatika, dějepis, cestovní ruch, chemie, český jazyk a čtyři druhy cizích jazyků- ruština, němčina, angličtina, španělština. Studenti se mohou rozhodnout jaký z oborů budou studovat, a to obchodní akademii, nebo ekonomické lyceum.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1