Masarykovo gymnázium Plzeň

   Jméno: Masarykovo gymnázium Plzeň

   Adresa: Petákova 2 Plzeň 301 00

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.mgplzen.cz

 

 

 

Masarykovo gymnázium Plzeň je škola s bohatou historií začínající už v roce 1920 a je členem ASPnet, sítě škol přidružených UNESCO. Nabízí čtyřleté a osmileté denní studium ve dvou variantách – jazykovým vzděláním proti průměrnosti a všestranným vzděláním proti průměrnosti, tedy jazykové a všeobecné zaměření. Nabízí celou řadu zájmových kroužků a sportovních kurzů, nechybí školní jídelna, online systém známek či ubytování v domově mládeže.

 

Délka studia: 4 roky, 8 let – denní

Obory:  79-41-K/41, 79-41-K/81  – Gymnázium

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 8 - “Masarykovo gymnázium Plzeň

  1. Recenze od: Slaivine

    Tato škola vás dokáže připravit na studium vysoké školy. Učitelé jsou milí a vtipní. Akorát ve výuce jazyků to trochu vázne. Dobré je, že škola poskytuje zdarma složení diplomu DSD I. a DSD II. což je škoda nevyužít.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  2. Recenze od: Bambulak

    Škola s nedostačující kvalitou kantorů (čest výjimkám), nejednotným metrem hodnocení a pochybným vedením. Jediná pozitiva vidím ve sportovním vyžití a možnosti přípravy k jazykovým zkouškám. Také profilové předměty si svou úroveň ještě do jisté míry udržely, ale výklad “odborných” předmětů opravdu vybízí k zamyšlení.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  3. Recenze od: Tom

    Škola velmi dobře funguje a připraví na další školy.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  4. Recenze od: karlikkk

    Myslím si, že tato škola dokáže kvalitně připravit na další studium a to na jakýkoliv obor. Kvalita učitelů je velmi různorodá, avšak dobrých učitelů je rozhodně většina.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  5. Recenze od: hostacny

    tato škola je na dobré urovni z hlediska poskytnutí vzdělání, ale vstřícnost a ochota kantorů je na velice špatné urovni.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  6. Recenze od: torri.may

    + Podíváte se do zahraničí díky každoročním akcím (ten to rok do Norska).
    + Dále máte možnost zúčastni se výměnného pobyty do Německa.
    + Udělat si ve 3. a 4. ročníku Sprach diplom.
    + Od 3. ročníku výběr bloků na tv.
    – Dost nekvalitních učitelů, na to, jakou má tato škola po Plzni pověst.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  7. Recenze od: trubka111

    Masarykovo gymnázium je určitě škola, která Vás připraví na život. Jako na každém gymnáziu se musíte učit 90% věcí, které ani nepotřebujete, ale musíte se s tím smířit. Někteří vyučující vy podle mého názoru neměli učit ani na základní škole, natož gymnáziu, ale vetšina učitelů je opravdu kvalitní.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  8. Recenze od: Jana

    Velmi kvalitní výuka (díky vysoce kvalifikovaným učitelům a profesorům). Někdy ale tak zničující náročnost, že z toho brečíte. Naučí vás opravdové dřině – teda, pokud to dovolíte. Kdybych si mohla vybrat znovu – opět bych skončila na MG!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0