Hotelová škola Radlická

   Jméno: Hotelová škola Radlická

   Adresa: Radlická 115, 158 00 Praha 5

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.hs-radlicka.cz

 

 

Škola klade velký důraz na propojení teorie a praxe, na samostatný přístup žáků ke studiu. Dlouhodobě spolupracuje se zahraničními školami v Německu, kde žáci 1. ročníků absolvují pravidelně týdenní jazykově poznávací kurz.  K dispozici je sportovní areál s řadou sportovišť,  posilovnou či saunou. Jídelna s bufetem je provozovaná soukromou firmou. Přímo v areálu školynajdete školní hotel MATURA, který slouží k praktické výuce.  probíhá zde i odborná praxe.  Dále zde najdete i školní cestovní agenturu RADVIA, která slouží pro praktickou výuku cestovního ruch.

 

Délka studia: 4 roky – denní

Obory:  65-42-M/01 – Hotelnictví, 65-42-M/01 – Cestovní ruch

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 8 - “Hotelová škola Radlická

  1. Recenze od: Současný student

    V životě bych tuhle školu nikomu nedoporučil. Nenávidím jí.
    Naprosto otřesný přístup, Příprava na maturitu 0%. Prosimvás rodiče zbavte tuhle školu tohohle Ředitele jinak mě jebne

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  2. Recenze od: Bývalý student

    Asi tak -> na škole je banda zakomplexovaných, komunistických debilů v čele s panem ředitelem…jsou tam samozřejmě i kvalitní a lidští učitelé, ale to jsou opravdu vyjímky…pan Novotný a např. paní Jarošová (psycho. poradkyně – nebo jak se to nazývá) jsou typickým úkazem nelidských hyen…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +10
  3. Recenze od: Pavel

    Na škole jsem studoval v době kdy byla ještě převážně elektrotechnická. Již v té době tam ředitelem byl pan ing. Novotný. Je to radikální debil a své dítě bych tam nikdy nedal. Víc vědět není potřeba. Z jeho přístupu jsem měl husí kůži ještě několik let po odmaturování.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  4. Recenze od: terka

    Se školou nemám žádné problémy, až na pár případů se učitelé snaží vyhovět, velice přínosnými jsou praxe – v hotelu Matura a v CA RadVia. Určitě tuto školu doporučuji.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -4
  5. Recenze od: Edi

    Budu si podávát na tuto školu příhlášku konkretně na Hotelnictví. Chtěla jsem se zeptat jestli je těžké se tady dostat na internetu píšou, že berou do průměru 2,50 mi přijde trochu stupidní.
    A jestli škola začíná normálně v 8:00 ? protože jsem slyšela, že začíná v 7:30 už. Jak často jsou tam praxe ? a jak dlouhé jsou přestávky. Budu ráda, když mi někdo odpoví, děkuji 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  6. Recenze od: Nejsem hloupý :)

    Nějak sem doteď nepochopil proč je název oboru cestovní ruch. Jediné společné s cestovním ruchem je leda tak vyučovaný zeměpis a opravdu malá část výuky věnovaná právě hodinám CR. Od zavedení školní cestovní agentury RADVIA (kde se mimochodem dělá úplný hovno s prominutím) si všichni slibovali kde co, ale skutek utek. Sedíte u počítače a extrémně se nudíte. Další co mi leží na srdci je výuka AVT – aplikovaná výpočetní technika. Proč se na Hotelové škole zaměřené na cestovní ruch sakra učim grafickým věcem? Proč si musím kupovat drahý fotoaparát? Jsem snad na grafické škole? NE, NEJSEM. Čekám na ten kdy mě začnou učit jak opravit automobil, brousit sklo nebo dělat na soustruhu.
    Ostatní věci jsou snad už v pořádku, na této škole platí že silní jedinci přežijí.

    S pozdravem soudruzi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  7. Recenze od: Margaret

    Příjemné prostředí co se týče vybavení, škola je velmi originální ve stylu výuky. Polovina učitelů jsou velmi milí vzdělaní lidé, avšak při svém studiu jsem zažila naprostou nevzdělanost zaměstnanců díky čemuž byli vyhozeni. Studium je celkem náročné, není mnoho volného času, alespoň co se týče oboru cestovní ruch. Velká nespokojenost je s prostředím necítila jsem se tam dobře, docházelo k velmi tvrdé šikaně. Na škole jsou velmi namyšlené děti skupinky těch kteří si myslí, že jsou lepší než ostatní. Dá se říct, že tato škola mě naprosto zničila ,samozřejmě nechci nikoho odradit je to jen osobní názor. Nedoporučovala bych to zájemcům, kteří od školy vyžadují rodinný přístup.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  8. Recenze od: cescfabregas

    Škola se zaměřuje na cestovní ruch a hotelnictví. Je to jedna ze dvou státních hotelových SŠ v Praze. Výborný přístup od učitelů. Velký rozhled k další pracovní pozici.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -13