Gymnázium Opatov

 

   Jméno: Gymnázium Opatov

   Adresa: Konstantinova 1500, 149 00 Praha 4

   Typ školy: Veřejná


   Web: www.gymnazium-opatov.cz 

 

 

Všeobecné gymnázium v klidném prostředí existující od roku 1993 jako samostatná organizace. Škola uvádí, že zde můžete očekávat sice náročné, ale zato kvalitní studium ve vlídné atmosféře. Zřizovatelem školy je magistrát hlavního města Prahy a je určena absolventům 5. a 9. ročníků základních škol.

 

Délka studia: 4 roky – denní; 8 let – denní

Obory: 79-41-K/41 (4 roky); 79-41-K/81 (8 let)

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 9 - “Gymnázium Opatov

  1. Recenze od: Michal77

    Jsem zde studentem již pátým rokem, takže o gymnáziu něco vím. Celkově je škola na vysoké úrovni, ať už jde o přístup kantorů, prostředí,atmosféru ve škole, kvalitu výuky i vybavení. Ale jako všude, i tady záleží na lidech. Z profesorů bych vyzdvihl především prof. Vondrlíka a profesorky Bauerovou a Strečkovou. Naopak odstrašujícím příkladem toho, jak by výuka vypadat neměla, jsou hodiny Zdislavy Kratěnové, které jsou pro studenty jedním velkým utrpením, během kterého se vůbec nic nenaučí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  2. Recenze od: danulka

    Škola je celkem dobrá, ale samozřejmě záleží na lidech…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  3. Recenze od: Michal77

    Jsem zde studentem již pátým rokem, takže o gymnáziu už něco vím. Škola je obecně na vysoké úrovni. Co se týče přístupu kantorů, spolupráce se studenty, kvality výuky i vybavení. Z učitelů bych vyzdvihl hlavně prof. Vondrlíka, prof. Bauerovou a prof. Strečkovou. Hrůzostrašný příklad toho, jak by výuka vypadat neměla nabízí hodiny angličtiny se Zdislavou Kratěnovou, které jsou pro všechny utrpením, během kterého se absolutně nic nenaučí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  4. Myslím si, že škola není špatná, ale má velmi hloupého ředitele, dobrého zástupce, ůroven není o moc vyssi nez na zs MIKULOVA, kde ucitele neumi latku, a maj tam hlupáky, gympl je dobrý, je třeba zlepšit úctu ke studentům, pokud nemate klusáčkovou, tak nuda hmm……

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  5. Recenze od: Petr

    Jsem bývalým studentem Gymnázia Opatov a jediné co můžu doporučit, vyhněte se 4-letému oboru. Profesoři 4-leté ročníky nechtějí učit, neustále jsou srovnávání s 8-letým gymnáziem, kladen důraz, že oni jsou ti, kteří na studium na gymnázium nemají. Když tu zmiňuji chování profesorů ke studentům, zmíním rovnou p. Žabovou- nevyrovnaná žena, která má osobní problémy a řeší si je na studentech.. A když si zrovna na vás zasedne? Byl jsem svědkem toho, že dokáže dělat peklo, ať jste sebe více vstřícnější. Podotýkám, je to profesorka chemie. O biologii ani nemluvím- učí ji 2 ňoumové.. Jedem je magor a druhý absolutně nesouvisle vykládá látku- takže pokud chce jít student směr- medicína, nemá úplně moc šanci. A co si budeme povídat, samostudium není vždy nejlepší. Viz letošní ročník maturantů- na medicínu se údajně nedostal nikdo. A když už jsem u letošních maturantů- to že 100% studentů odmaturovalo státně je špička, ale to že 8% studentů neodmaturovalo při školní části (12 lidí), si pan ředitel na stránky školy už zřejmě nenapíše. Hlavně, že se pyšní 2.nejlepší školou v Praze (podle soutěží). Takže ve finále ať se na škole snažíte jak chcete, u maturity je vám vše dobré zapomenuto a ani tam vás nikdo nepodrží.. Takhle si škola váží studentů.
    Když narazíte na skvělý kolektiv, máte opravdu štěstí, protože ten na škole skoro neexistuje. A na skvělého třídního? To je taky boj… Takže ruce a myšlenky pryč od této školy!
    Co ale vůbec není špatné, tak pro sportovce, že ředitel hodně uznává individuální rozvrh.. Dožeňte pak ale studium, když většina ostatních profesorů vám nevyhoví.. Je jim to vlastně úplně jedno.
    Velké plus jsou ale i třídní zájezdy( seznamovák, lyžák, sporťák, vodák)- na to studenti vždy hodně dlouho vzpomínají.. 🙂
    A ještě něco k jazykům.. Angličtina je na naprosto špičkové úrovni- viz profesorka Klusáčková- naprostá jednička na škole, p.Bouchalová…. Ale s francouzštinou to vázne-pokud nechytnete paní profesorku Žáčkovou, rozlučte se s tím, že budete něco umět a o němčině ani nemluvím..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  6. Recenze od: Marya Zaleska

    Dost náročná, ale špatná není, jsem spokojená.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  7. Recenze od: Chmm

    Škola má velice špatného ředitele, který není vůbec vstřícný. Pokud od něho studenti něco potřebují, není s ním rozumná domluva. Na druhou stranu je tam vynikající zástupce ředitele. Kolektivy jsou víceméně dobré. Jsou tam jak perfektní učitelé, ale také ti, které si nepřejete dostat. Výsledky maturit jsou vcelku dobré. Líbí se mi systém vybírání si seminářů k budoucímu studiu VŠ(poslední dva roky studia).
    Celkově je škola podle mého názoru dobrá.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  8. Recenze od: Koňohlav

    Jak se píše přede mnou, také jsem narazil na fajn kolektiv a musím říct, že mi objektivně přijde škola náročnější než ostatní gymply. Na druhou stranu se stačí podívat na úspěšnost při státních maturitách a myslím, že škola dopadla docela dobře 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  9. Recenze od: AjkaP

    Super škola plná bezva lidí se kterými jsou pak úžasné akce od lyžáku přes sporťák až po vodák. Škola připraví na vysokou a plno věcí se tady naučíte, což je asi to hlavní ;-). Ale tak tohle taky hodně záleží na přístupu. Učitelé jsou tak průměr, někteří fajn, ale narazíte tu i na ty horší….I když narazíte na negativní názory, tak za mě je tahle škola ta pravá volba!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1