Gymnázium Olomouc – Hejčín

U_libeňského_zámku,_gymnázium

commons.wikimedia.orgCC-BY-SA-3.0 – Michal Maňas

   Jméno: Gymnázium Olomouc – Hejčín

   Adresa: Tomkova 45, 779 00 Olomouc

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.gytool.cz

 

 

Gymnázium poskytující středoškolské vzdělání ukončené maturitní zkouškou ve třech typech studia na 4,6 a 8 let. Šestiletá varianta je zaměřena na výuku angličiny, první 2 roky probíhá její intenzivní výuka, další 4 roky se šest předmětů (M, F, Ch, Bi, D, Z) vyučuje pouze v anglickém jazyce. Výsledkem se tedy předpokládá výborná znalost angličtiny doplněná druhým cizím jazyk z nabídky. Ostatní 2 varianty jsou na bázi všeobecného zaměření s profilací. Ve školní jídelně je pak zajímavá je “burza jídel”, kde máte možnost prodat oběd, který jste si zapomněli odhlásit a naopak možnost na poslední chvíli i zakoupit.

 

Délka studia: 4 roky, 6 let, 8 let – denní

Obory:  79-41-K/41, 79-41-K/610, 79-41-K/81  – Gymnázium

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 7 - “Gymnázium Olomouc – Hejčín

  1. Recenze od: Michal

    Škola má velmi hezké a nové prostory. Myslím si, že je to jedna z nejlepších gymnázií co se v blízkosti nachází a také je dosti těžká. Kvalita výuky a celkově přístup učitelů je velice dobrý. Velice dobře se na téhle škole připravíte na obtížnost vysoké školy.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  2. Recenze od: Lucie

    tato škola je výborná. Ukončovala jsem ji maturitou. Která pro mě jako průměrného žáka nebyla příliš lehká. Ale jsou zde super učitelé. Jsou vlídní a pomůžou když je třeba. Jsem velice ráda, že jsem na tuhle školu mohla chodit. Jinou bych si nevybrala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  3. Recenze od: PallasAthena

    Myslím, že na to že tato škola má velmi dobrou pověst a mnoho skvělých učitelů, její potenciál není zdaleka naplňen. Utápí se v zaběhnutých mechanismech, upřednostňuje matematicko-fyzikální předměty před humanitními. Nová změna ve vedení by snad mohla něco změnit, ale moc tomu nevěřím.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  4. Recenze od: jakub.hurta

    Skvělá škola, velmi dobrá výuka jazyků

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  5. Recenze od: Veronica

    Letos budu na tomto gymnáziu maturovat a musím říct, že je mi líto, jak moc rychle to uteklo. Jsem velmi ráda, že jsem mohla být (a zatím stále jsem) součástí této skvělé a prestižní školy. Je více než jasné, že s klesající úrovní stupně inteligence dnešních generací se mění i úroveň prestiže této školy. Ale stále můžeme tvrdit, že patří k jedněm z nejlepších gymnázií a můžeme být vděčni, že nás tolik připravuje na budoucí vysokoškolské vzdělávání. Alespoň z mého výběru seminářů mohu usoudit, že kvalita je velmi vysoká a učitelům jde opravdu o to, aby nás dobře připravili nejen na maturitu, ale i na výše zmíněné vysokoškolské vzdělání…
    Je mi líto, že se roky sečetly a já budu muset jít dál.
    Díky Hejčíne!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1
  6. Recenze od: obik94

    Co se týče kvality výuky, tak většina výuky probíhá přibližně formou vysokoškolských přednášek, profesoři (jak chtějí být učitelé na naší škole zvaní) se moc z velké části (ne všichni, najdou se i světlé výjimky) nezajímají o zpětnou vazbu. Toho, co jsem se však za dobu 4letého studia naučil, je však poměrně celkem dost. Však za cenu často (aspoň dle mého názoru zbytečného psychického vyčerpání.
    Vybavenost školy je kousek nadprůměrná, není to žádná sláva, ale myslím si, že spousta škol je na tom hůř, tudíž nemám potřebu si nějak stěžovat.
    Stravování probíhá v nové školní jídelně, kde je věčná zima a často se mění vedoucí. Poslední dobou se však kvalita jídla začla zlepšovat.
    Nálada se často blíží bodu mrazu, hlavně kvůlii nevstřícnému vedení školy, které je složeno pouze z matikářů, fyzikářů a informatiků, a tudíž se striktně staví proti kterýmkoli humanitním mimoškolním aktivitám, které by mohly jednou za čas zasáhnout do výuky (co se týče nějakého uvolnění), a vlastní iniciativě vůbec. Vedení školy trochu nejspíš postrádá novou vizi a žije pouze z bohaté historie školy a těží z toho, že se jednu z největších SŠ a největší gymnázium v republice.
    Spolužáci mají většinou spoustu koníčků a rádi se baví (stejně jako já 🙂 )

    Podtrženo sečteno: Myslím, že se jedná o dobré gymnázium, kde se mi dostalo poměrně kvalitního, všeobecného vzdělání, jež jsem bohužel neschopen využít v praktickém životě (což je ale nejspíš obecný problém gymnázií). Naštěstí se chystám na VŠ. Více mě zaujala Olomouc samotná, která je super! Dnes bych ale nejspíš volil druhé velké olomoucké konkurenční gymnázium, které jak je mi známo, nabízí o něco přátelštější či lidštější studijní prostředí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  7. Recenze od: Zuzana

    Mnoho lidí když se řekne hejčín se hned zděsí jak těžká a prestižní škola to je. Dle mého názoru to sice je jedna z (nej)lepších škol ale určitě její sláva a tradice poklesla. Na studenty na této škole (hlavně mluvím o anglické sekci) jsou kladeny velké nároky, mnohdy až přehnané, kdy student je přehlcen informacemi a zasypán spoustou vědomostí. Má to i však svá pozitiva, kdy je zároveň žák připravován na maturitní zkoušku ale především na studium na vysoké škole, které spoustu informací vyžaduje. Jednou z hlavních výhod je jazyk. Angličtina je do studentů vyloženě cpána naplno, za což jsem vděčná, protože to je hlavní důvod proč na anglickou sekci jít. Velký posun co se týče jazykových dovedností je znát a po 6 letech student ani nerozezná, jestli je na něj mluveno česky či anglicky.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1