Gymnázium Matyáše Lercha

U_libeňského_zámku,_gymnázium

Gymnázium Matyáše Lercha

 

   Jméno: Gymnázium Matyáše Lercha

   Adresa: Žižkova 980/55 616 00 Brno

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.gml.cz

 

 

Škola s příjemným prostředím, ke kterému přispívá například atrium s fontánou a pohodlnými lavičkami či bufet. Nechybí ani besedy s významnými osobnostmi, předvánosční sportovní turnaje či jiné zajímavé akce.V rámci studia jezdí třídy na výměnné pobyty do Francie, Anglie a Německa a školní sbor Labutí píseň cestuje často do zahraničí na festivaly a soutěže. Studenti francouzského gymnázia získají na konci studia mezinárodně uznávaný diplom DELF a v osmileté sekci mohou obdržet Sprachdiplom.

 

Délka studia: 4 roky, 6 let, 8 let – denní

Obory:  79-41-K/41, 79-41-K/610 (vybrané předměty v cizím jazyce), 79-41-K/81 Gymnázium

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 7 - “Gymnázium Matyáše Lercha

  1. Recenze od: archangel

    Tuhle školu prostě nejde nemilovat! Učitelský kolektiv je na nejvyšší úrovni a žáci zde jsou také moc prátelští. Zázemí školy je dostačující a vybavení je parádní. Na druhou stranu kuchyně by vylepšit chtěla.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  2. Recenze od: Kristy

    Nová budova, skvělí učitelé i studenti. Vtipný a pohodový ředitel. Klidná studovna, knihovna, skvěle vybavená kantýna. Jedna z nejlepších škol v Brně. Francouzskou sekci mají jen čtyři gymnázia v ČR a mezi ně patří právě GML. Kdo má hlavu na učení, na této škole zklamaný určitě nebude. 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  3. Recenze od: loslosik

    Boží škola, lepší průpravu do života si nedokážu představit 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  4. Recenze od: elca001

    Škola se nachází v příjemné části Brna. Budova je hezká a vytváří tak pěkné prostředí na učení, Kantoři jsou také velmi kvalitní a škola dbá na dobré zázemí pro všechny. Myslím si, že dokáže výborně připravit na budoucí život či studium.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  5. Recenze od: Vili

    Gymnázium Matyáše Lercha se nachází v krásném prostředí města Brna. Je výborně vybaveno od tělocvičen, hřišť, zrcadlového sálu, squashové haly..třešničkou na dortu je bufet, kde najdete spoustu dobrot. 🙂
    Vstřícnost některých profesorů je obdivuhodná, ale často se střídá s velkou přísností.
    A na lidi hold musíte mít štěstí!
    Gml je super!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  6. Recenze od: Rubo

    Gymnázium Matyáše Lercha mi dalo do života více, než jsem zprvu očekávala. Když pominu opravdu kvalitní výuku, se kterou se na tak prestižním gymnáziu počítá, považuji za vhodné zmínit i fakt, že mi tato škola dala základy pro kvalitní budoucí život a to tak, že mi pomohla ujasnit si, co je v životě opravdu důležité. Nesmím ani opomenout přátelskou atmosféru, která zde vládne, nejvýstižnější slovní spojení pro popis této atmosféry by byl “jedna velká rodina”. I kdybych se snažila sebevíc, žádnou zásadní nevýhodu bych nenašla.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  7. Recenze od: irene19

    Toto gymnázium nabízí jak osmileté, šestileté, tak i čtyřleté studium. Úroveň výuky je dle mého názoru hodně vysoká zvláště na šestiletém – bilingvním – oboru, kam chodím i já. Jedná se o výuku ve francouzštině, která po 6 letech končí francouzskou maturitou. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí jít studovat na univerzitu do Francie či do jiné francouzsky mluvící země. Po skončení studia obdržíte diplom C1, který je druhý nejvyšší. Pokud však se studiem v zahraničí do budoucna nepočítáte, ani se francouzštině nechcete dále věnovat, je pro vás tato francouzská sekce, podle mého názoru, zcela zbytečná. Klade opravdu velké nároky na studenty. Ideální volbou je čtyřleté gymnázium, které vám poskytne skvělou průpravu na budoucí studium.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2