Gymnazium Karla Sladkovkého

U_libeňského_zámku,_gymnázium

Gymnazium Karla Sladkovkého

 

   Jméno: Gymnazium Karla Sladkovkého

   Adresa: Sladkovského náměstí 8/900 Praha 3 130 00

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.gykas.cz

 

 

Ke studiu jsou přijímáni žáci po ukončení 5. ročníku základní školy do tříd osmiletého studia a žáci po ukončení 9. ročníku ZŠ do tříd čtyřletého studia. Pro obě varianty je k dispozici denní forma studia. Studuje zde celkem asi 450 studentů v 17 třídách. Poslední dva roky je na výběr z volitelných předmětů, které umožňují studentům zvolit si humanitní nebo přírodovědné zaměření. Škola disponuje rozsáhlou školní knihovnou, studovnou s přístupem na internet či posilovnou. Úspěšnost absolventů u přihlášek na VŠ se pohybuje okolo 95%. Vysoká úspěšnost školy je také u státní maturity či na odborných soutěžích.

 

Délka studia: 4 roky – denní; 8 let – denní

Obory: 79-41-K/41 (4 roky); 79-41-K/81 (8 let)

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 8 - “Gymnazium Karla Sladkovkého

  1. Recenze od: Bednář Zo Slovenska

    „A pokud např. ve třetí třídě propadá osm žáků z předmětu , to už není chyba na straně žáků.“ True DAT. Áno, drogy jsou špatné áno, u nás si ich užijete plných chlívkou. Slaďárna je asi nejhorší gymnázium v Praze něco jako parodie na střední školu typu SPŠE V Úžlabině nebo Ječná.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  2. Recenze od: KDO NEPOZNÁ NEPOCHOPÍ

    Tak tohle je opravdu mimo normální lidské chápání. Třídní učitelé se starají o to co nemají a o žáky jim jde v poslední řadě. Každý je záškolák, lékařská zprava se nezakládá na pravdě, ale lékař spíše napomáhá neřestem. Takže do školy chodťe i s horečkou. Sice se nic nedozvíte, ale napíšete testík s váhou od deseti do jedné, Ano tady máte známek vlastně padesát. Opravdu, tohle ani Cimrman nevymyslel. A pokud např. ve třetí třídě propadá osm žáků z předmětu , to už není chyba na straně žáků. V první třídě to ještě lze pochopit a zdúvodnit špatným výběrem studentů, ale po dvou letech studia je toto pouze možné onemocněním žáků presenilní demencí. Ale tady si jen učitel známkami spíše přikrývá vlastní neschopnost či si zvyšuje tolik potřebné vlastní sebevědomí. V v dnešní době rozhodně je potřebné. Prostředí tedy velice nepřátelské až zákeřné , jak k žákům, tak k rodičům. A kdo má ruce a nohy a hlavu, měl by se obloukem tomuto ústavu vyhnout.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  3. Recenze od: tskyn

    Řeknu to takto, utekl jsem a to tak, že rychle. Učitelé nemají zájem o to, aby jejich výuka dávala sebemenší smysl. Někteří hodnotí tak, že když se jim od pohledu znelíbíte, tak máte smůlu. Všichni tam jsou podrazáci! V hodinách Čj s jistým p. prof. je běžné si povídat o náboženství nebo o sexuální výchově. Také je běžné, že vás budou někteří učitelé naprosto bez vyjímek ztrapňovat a nadávat vám do hovad božích. Na celé škole jsou dvě skvělé p. profesorky a to Čj a Fj a skvělý p. prof. Ivt, ovšem kvůli třem lidem nemá smysl na škole být, či na ni dobrovolně jít.
    Škola nemá přátelské prostředí, nikdy neměla a nikdy mít nebude. Pro školní jídelnu nemám slov… HUMUS! Na záchodech po první hodině není toaleťák a na parlamentu se nikdy nic nevyřeší. Na vyšším stupni zůstává odpad společnosti, protože ty chytrý odejdou…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  4. Recenze od: barbar conan

    Gymnázium Karla Sladkovského je škola jako každá jiná. Kdysi se označovala jako “Žižkovská Sorbona”, ale ty časy jsou již dávno pryč. Profesoři jsou většinou staromódní a zkostnatělí jako české školství samotné, ale i tak dělají to nejlepší, co je v jejich silách. Někteří z nich jsou velice zvláštní a svérázní, to z nich ovšem ještě nedělá špatné učitele.
    Jídlo je tradiční školní homogenizovaný blivajz, záchody smrdí jako týden mrtvá mývalí rodinka, ale i tak to má něco do sebe 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +7
  5. Recenze od: heisy

    Wifina, solidní UHA ve školní jídelně, senilní ředitel (zcela senilní). Většina učitelů je dobrá, ačkoliv se mezi nimi najdou blázni (jeden už tu byl zmíněn).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +5
  6. Recenze od: Svihak

    Nevím čím bych začal.Vybavení školy naprosto otřesné a zastaralé , školní jídelna pamatuje Žižku , když měl ještě obě oči na výběr máte z neuvěřitelného 1 jídla 🙂 . Wifi připojení ? kdepak to u nás nenajdete . Do tělocvičny chodíme po jiných školách , protože u nás máme jen jednu malou. Ted bych přešel k ” profesorů.” až na pár vyjímek je to taky dost zlé , podle mě ani nemají zájem nás něco naučit , prostě si to jdou odpracovat a rychle domů , žádný zápal pro výuku. Dávám známku 3 at nejsem pes .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -2
  7. Recenze od: bubal

    Jsou zde učitelé, kteří něco naučí, ale většina kteří jsou absolutně k ničemu. Pokud Vám ve výuce místo čj bude vyprávěno naboženství od nejm.profesora je to naprosto v pořádku. Kvalita jídla…když jsem ještě chodila na toto gymnázium tak při naservírování modré omáčky se mi obracel žaludek, vlasy v jídle zde yly raritou.Hodně učitelů si i zde honí své ego po studentech a myslí si že jejich předmět je ten nejduležitější.
    Jediné s čím jsem zde byla spokojená byla angličtina a vůbec jazyky, poté biologie, fyzika, chemie, matematika a zeměpis. A řekla bych že rok od roku to zde bylo horší a horší.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  8. Recenze od: Kotletak

    Naše gymnazium bych hodnotil velice kladně. Učitelé jsou vstřícní a každému pomohou v jeho problémech. At už v přijetí na vysokou školu, nebo k přípravě na maturitu. Jediné co se dá podotknout je školní jídelna, která by měla projít v budoucích letech rekonstrukcí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2