Gymnázium Budějovická

   Jméno: Gymnázium Budějovická

   Adresa: Budějovická 680/17 140 00 Praha 4

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.gybu.cz

 

 

Gymnázium Budějovická je fakultní škola Univerzity Karlovy v Praze, Přírodovědecké fakulty a Filozofické fakulty. Patří k největším v Praze a v současné době zde studuje asi 760 studentů ve třech studijních oborech: osmiletém všeobecném (79-41-K/81), čtyřletém všeobecném (79-41-K/41) a v šestiletém dvojjazyčném s vybranými předměty v cizím jazyce (79-41-K/610). Je to jedna z menšího množství středních škol, které nabízí možnost dvojjazyčného studia. Jako první v České republice se dokonce stala česko-španělským gymnáziem.

 

Délka studia: 4 roky, 6 let, 8 let – denní

Obory:  79-41-K/41, 79-41-K/610, 79-41-K/81  – Gymnázium

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 13 - “Gymnázium Budějovická

  1. Nechoďte na tuto školu. Zbytečně Vás časově okrádají učením se nepotřebných blbostí. Až odejdete před maturitním ročníkem, tak při nejlepším se dostanete na jinou školu s odřiuchem a při nejhorším nikam nezvládnete přestoupit. Mě vyhodili, nikam mě nevzali, a proto jsem skončil v KFC napořád. Jednak kvůli kantorům a HLAVNĚ KVŮLI RODIČŮM. Informace pro rodiče: pošlete ho tam, kam se CHCE HLÁSIT VÁŠ POTOMEK a když nevíte, co s dítětem, tak ho přihlásíte na profesní testy a výběr škol NECHÁTE NA ODBORÍCÍCH a na základě doporučení odborníka podáte přihlášku podle výsledku. Důvod: Vaši potomkové skončí stejně jako já, tedy blbě. Zkazí si celý život, šance na nápravu tak do 10%, výjimečně do 20%. Takže závěr: nechovejte se k dětem jako ovce. Pápá.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  2. Byl jsem bývalým studentem 1. ročníku 4letého studia v roce 2017/2018. Pozitiva za mě minimální. Tak lidi, který si užijete a někdy to nemusí být pravda: Ivo Klein, Zdeněk Halamásek, Kuba Petr, Aleš Krupička, Josef Vački a dál nevím. Negativ bude za mě mega hodně. Učitelé se snaží chovat zde povýšeně a simulovat, že v případě vašeho osobního problému ať už psychického, nebo studijního, tak vám budou pomáhat. Je tu háček. Místo jejich pomoci se Vás budou snažit potopit na plný pecky. Co se týče čtyřletek, tak to Vám všem vřele ALE VŘELE NEDOPORUČUJI. Takže moji učitelé s mínusem: Daniela Kráva Zpíčená Borůvková, Jan Čurák Debilní Kvirenc, Jana Tlustá Špekatá Chadimová, Standa Úchylný Šimandl, Marie Stará Pacholíková a zbytek u mě nejmenovaných. Tato škola Vám popravdě nic nedá do života, budete mít z učení čím dál tím větší depky, učíte se moc přebytečných a zbytečných věcí, musíte dělat vše dělat BEZ CHYBY ANIŽ TO DĚLAJÍ SAMI PROFÍCI, zájezdy a výlety téměř žádný, za 1 ZKURVENÝ PODVOD 2 z chování a pohrožení vyhazovem ze strany třídního, samá šikana, rasismus a hlavně bezohlednost. Takže zjednodušeně pro ty pomalý:
    1. Jestli jste si mysleli nebo četli, že tato škola je nejlepší, naučí vás vše důležitý do života, dostane vás někam na dobře placenou pozici, tak já Vám povím moji odpověď. Tato škola je ve skutečnosti past na myši. Utrápíte se tu jako nevím co. Za týden, 2 týdny nebo max. 1 měsíc poznáte, že za studium to tu fakt nestojí.
    2. Pro VÁS RODIČE BUDOUCÍCH PRVÁKŮ: Děláte správně, že by se dítě mělo vzdělat, aby nedostal mizerně placenou práci a abyste byli hrdí. Ale V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEPOSÍLEJTE SVÉ DÍTĚ NA GYMNÁZIUM BUDĚJOVICKÁ A UŽ VŮBEC NE NA 4LETÉ STUDIUM, PROTOŽE TO NEVYDRŽÍ V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ. ZDRCNE SE JAKO DRTIČKA NA ODPADKY.
    3. Když Vás budou chtít vyhodit, počítejte s tím, že se jen z 10% dostanete na Vaši vysněnou školu, protože co negativní záznam, to i vyhazov z Vaší vysněné školy.
    4. Skoro žádný kantor se s Vámi nebude chtít bavit, ale bude chtít Vás potopit, znechutit Váš život a klidně i donutit k sebevraždě.
    5. Kantoři dělají sami své chyby a nepřiznají se.
    6. Já jsem se kvůli vyhazovu nedostal na žádnou jinou střední školu, takže jsem si myslel, že budu bezdomovec, ale nakonec jsem v KFC na Budějovické, kde od PO-PÁ v čase 7-16 obaluji a smažím kuřata
    7. Takže pro Vás pro všechny: Jestli jste si vY STUDENTI nepodali přihlášku na GYBU, tak ať Vás VŮBEC NENAPADNE JI PODAT A VY RODIČE, AŤ SI VAŠE DÍTĚ VYBERE STŘEDNÍ ŠKOLU PODLE SVÉHO UVÁŽENÍ, NEBO MU ZDRCNETE CELEJ NENAPRAVITELNEJ ŽIVOT. A JESTLI VÁS STUDENTI RODIČE DONUTILI CHODIT NA TUTO ŠKOLU A VY TO SAMI NECHCETE, TAK HLEDEJTE PANÍ PSYCHOLOŽKU JMÉNEM KATEŘINA ŠMATLÁKOVÁ, ABY VÁM POMOHLA VEN Z TÉTO ŠKOLY, ALE BEZPROBLÉMOVĚ.
    8. Toť vše. Už se nebudu dál vyjadřovat, protože to už si myslím, že pochopíme obsah. Tak hodně štěstí. Bye.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  3. Recenze od: Katrin

    Na Budějovickou jsem chodila na osmileté gymnázium a vřele doporučuji všem rodičům, aby toho své potomky ušetřili. Mně tato škola už během prvního roku vzala radost z učení a chuť se učit, přestože jsem z hlediska prospěchu nepatřila k problémovým žákům, byla jsem dvojkař. Po nástupu na GyBu jsou děti ve věku 10 – 12 let ze dne na den zavaleny výukou vysokoškolského formátu a je jim neustále předhazováno, že se dostaly na prestižní školu, kde na nich vlastně nikomu nezáleží, protože jiných zájemců o studium je víc než dost. Chápu, že je potřeba gymnázium odlišit od běžné základní školy, ale tyto prostředky považuji za naprosto nevhodné. Do života tato škola nedá člověku vůbec nic. Výuka je pojatá silně teoreticky. Kolektiv v naší třídě byl dobrý, ale zároveň šlo tak trochu o zlatou klec. Proto mě vždy pobaví, jak se GyBu chlubí vysokou úrovní prevence sociálně patologických jevů, když tam prakticky nechodí studovat lidé, u nichž něco takového hrozí. Ze stejného soudku je vychloubání se úspěchy studentů, na kterých škola nemá nejmenší podíl. Ke kvalitě a osobnostním charakteristikám většiny pedagogického sboru se ani nebudu vyjadřovat. Po čtyřech letech jsem odešla na průmyslovku a bylo to jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  4. Recenze od: Anonym

    Svatostánek českého vzdělávání. O kvalitě a logice českého vzdělávacího systému snad netřeba mluvit, ale co se týče této školy, rád bych měl pár poznámek:
    O této škole se říká, že je prestižní, dobrá.. za 7 let studia jsem absolutně nepochopil proč. Dobrá..Pozitivního lze přecijen něco najít: vesměs inteligentní kolektiv, dobrá jídelna a vysoké procento přijatých na vš. Ale s negativními faktory to asi bude horší
    Na této škole vás rozhodně nešetří. Drcení nesmyslnsého objemu materiálu se zde oproti ostatním školám ještě trojnásobí(asi ta prestiž), spousta učitelů vám jen dodá informace, nic vás nenaučí (matematiku se učím z netu) a často se chovají povýšeně. Kvalita výuky AJ příšerná. Názor studenta má v hodině málokdy váhu.
    První stupeň ještě šel, ale od druhého stupně se to zvrhlo ve výše uvedenou věc. Zvláště sedmý ročník je na této škole nesnesitelný. Při objemu materiálu je vlastně celý váš život škola a dobrou známku dostanete jen pokud se nadrtíte všechno nazpaměť. A pochvala ze strany učitelů je určitě méně častá než výsměch
    Spousta mých kamarádů v průběhu druhého stupně jaksi ztratila elán a chuť cokoli dělat díky návalu učení (nehledě na to že spousta lidí skončila, i když v kombinaci s ostatními faktory, na prášcích).
    Co dodat? Snad jen, u maturity je jedno jestli je z Budějárny nebo z obchodky v Nové vsi na Moravě. Proto prosím ušetřete svoje potomky této školy. Za tu prestiž to opravdu nestojí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +14
  5. Recenze od: Kája

    Dobrý den,
    jsem studentka gymnázia Českolipská a moc se mi zde líbí, jsem v primě, je to trochu přísnější škola, ale oblíbila jsem si ji a mám ji celkem blízko domů.
    Problém je ten, že máme na výběr mezi jazyky němčina a francouzština a já miluji španělštinu a hrozně bych jí chtěla.
    Tento rok si dám asi francouzštinu a potom zkusím tento gympl.
    Mohu se zeptat jaký zde jsou učitelé, kvalita výuky…
    Moc děkuji

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -7
  6. Recenze od: Monica22

    Tuhle školu si nemohu vynachválit! Učitelé jsou takový jaký mají být, ikdyž každý má svoje mouchy. Prostředí je pěkné a učitelé milý. Všichni studenti spolu skvěle vychází. Díky různým exkurzím, zájezdům či přednáškám si tu můžeme zlepšit své znalosti. Myslím že ji můžu jen doporučit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -2
  7. Recenze od: Adam

    Na Gymnáziu Budějovická se mi moc líbí. Máme skvělý kolektiv, příjemné prostředí a velmi motivující pedagogy. Kromě čtyřletého a osmiletého studia, můžete studovat také šestileté, což mi připadá, jako velká výhoda. Oceňuji také dobrou dopravní dostupnost a pěkné slečny.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -2
  8. Recenze od: Ekoka

    Super škola, kvalitní učitelé. Dostupnost celkem dobrá.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -3
  9. Recenze od: dede18

    Škola má výbornou dopravní dostupnost. Učitelé jsou půl na půl, řada profesorů je kvalitních, ale pár lidí, kteří se Vás snaží potopit se tu najde. Jinak zde panuje přátelské prostředí, určitě doporučuji.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +4
  10. Recenze od: terry

    Příjemný a přátelský učitelský sbor, strava ucházející. Kvalita vzdělání dobrá, výhodou je dobrá dopravní dostupnost a to, že většina vyučujících jsou rodilí mluvčí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  11. Recenze od: majda

    Výhodou jsou obory čtyřletého, šestiletého i osmiletého gymnázia.
    Šestileté je bilingvni česko-španělské.
    Vyučují rodilí mluvčí z Španělska za podpory španělského velvyslanectví.
    Na této škole se cítím téměř jako doma. Panuje zde přátelské prostředí. Jsou zde hezké slečny a dobří kamarádi. Stravování se celkem taky dá.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -6
  12. Recenze od: kolopolo55

    Gybu má dobrou dopravní dostupnost (na metru C) pouze 5 minut chůze od stanice Budějovická nebo Poliklinika Budějovická.
    Výhodou jsou obory čtyřletého, šestiletého i osmiletého gymnázia.
    Šestileté je bilingvni česko-španělské.
    Vyučují rodilí mluvčí z Španělska za podpory španělského velvyslanectví.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  13. Recenze od: Alex25

    Na této škole se cítím téměř jako doma. Panuje zde přátelské prostředí. Jsou zde hezké slečny a dobří kamarádi. Stravování se celkem taky dá.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -1