Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži

U_libeňského_zámku,_gymnázium

commons.wikimedia.orgCC-BY-SA-3.0 – Daniel Baránek

    Jméno: Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži

   Adresa: Pilařova 3 Kroměříž 767 01

   Typ školy: Církevní

   Web: www.agkm.cz

 

 

Zřizovatelem školy je Arcibiskupství olomoucké, nicméně škola přijímá věřící i nevěřící studenty z celé České republiky. Výchova žáků je v křesťanském duchu a liší se v povinné výuce náboženské výchovy. Zaměření je všeobecné, tedy jako příprava na všechny typy vysokých škol. Dále jsou povinné 2 cizí jazyky – anglickou konverzaci vyučují zahraniční lektoři. K dipozici je knihovna, tenisový kurt, volejbalové hřiště, školní posilovna, multimediální počítačová učebna s internetem. Nechybí samozřejmě celá řada zájmových kroužků jako pěvecký sbor, basketbal, baseball, sebeobrana, aerobic a další. Školné se nevybírá, pouze se prosí o dary rodičů. Ubytování a stravování se nachází přímo v areálu školy.

 

Délka studia: 4 roky, 6 let – denní

Obory:  79-41-K/41, 79-41-K/61 – Gymnázium

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 7 - “Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži

  1. Recenze od: Dominika Foltýnová

    Arcibiskupské gymnázium je dobrou volbou pro každého, kdo chce později studovat vysokou školu. Tato škola je sice poněkud náročná na své žáky, ale není to škoda. Výborná příprava na vysokou školu, úžasná atmosféra, výborní profesoři, zahraniční projekty atd.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  2. Recenze od: Kačka

    Školu mohu doporučit, avšak studium je opravdu, jen pro ty, co počítají s tím, že se budou učit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  3. Recenze od: PanDronte

    Kvalita výuka je u většiny profesorů dobrá, u zázemí je vždy co zlepšit, tak aspoň že jsou vstřícní, až na to jídlo, to se s kámošema raději najíme v bufáči.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  4. Recenze od: Jiří Dorušák

    Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži mohu jedině vřele doporučit – a to hned z několika hledisek! Skvělá jazyková průprava, obzvláště jazyk anglický; milé prostředí; vstřícnost a ochota jsou další aspekty, které jsou pro Arcibiskupské gymnázium dominantou. Hezký školní areál a prostředí jako takové – to vše proloženo osobitým stylem výuky, který dveře na vysokou školu otvírá. Mohu pouze doporučit! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  5. Recenze od: Jiří Dorušák

    Výborná škola, doporučuji!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  6. Recenze od: Katei

    Školu mohu doporučit, je pravda že chvilkami proklínám že jsem sem vlezla, ale jak tak slyším, tak to má úplně každý. Kdybych se měla rozhodnout znovu, vybrala bych si tuto školu znova! S učiteli se dá rozumně domluvit, umí dobře vysvětlit učivo. Je tu velmi dobrý kolektiv žáků. Výborná příprava na vysokou školu 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  7. Recenze od: Verulinecka

    Mohu jen doporučit. Škola s rodinným zázemím. Nenechte se odradit náboženstvím. Jsem ateistka a i tak to pro mě byla nejlepší volba. Kdybych mohla, vyberu si tuto školu znova! Učitelé ve většině případů vycházejí vstříc a takřka ve všem. Na AG chodí milí lidé. Spolužáci na internátu jsou spokojení – vychovatelé jsou chápající a nijak přísní. Nevíš kam studovat? Běž na AG! Nejlepší škola v Kroměříži. A zaručeně připraví na vysokou školu! :).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1