Jméno: Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice
Adresa: náměstí Republiky 116, Pardubice, 53002
Typ školy: Veřejná
V dosavadní historii školy došlo k třem velkolepým společenským setkáním absolventů školy, a to v roce 1947 při znovuotevření školy, dále v roce 1969 při 50. výročí trvání školy a v roce 1994 při mohutné oslavě 75 let trvání školy. Při těchto příležitostech škola za spolupráce se svými sponzory vydala pamětní publikace. V roce 2006 se vedení školy v souvislosti s proměnami studijních oborů a zavedením nového oboru (analýza potravin) rozhodla změnit název školy, který přesněji vystihuje přizpůsobení školy nové ekonomické situace. Z SPŠPT se stala SPŠP -Střední průmyslová škola potravinářská Pardubice. Škola, díky šťastnému personálnímu složení pracovního kolektivu, se dokázala vždy přizpůsobit měnícím se potřebám a podmínkám naší ekonomiky a průmyslu a dokázala si i v dobách zvýšeného jednostranného politického a ideového tlaku uchovat dobrou odbornou úroveň. Z většího odstupu si zaslouží být jmenováni z řady již nežijících učitelů školy ti, kteří při své pedagogické činnosti dokázali být i odborně publikačně činní a přispěli tak k odbornému věhlasu školy: Jan Žák, J. Žáková, František Tureček, Ferdinand Ballasko, Miroslav Pavliš, Jaroslav Hladký, Jan Skoupil, František Chroust. Střední škola potravinářství a služeb Pardubice vznikla 1. 7. 2011 sloučením Střední průmyslové školy potravinářské Pardubice, školy s více jak devadesátiletou tradicí, a SOŠ a SOU Poděbradská 94, školy s letitými zkušenostmi zejména v oborech zaměřených na služby. Od 1.9.2014 došlo ke změně názvu školy na Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice.
Obory:
Střední odborné vzdělání s výučním listem:
- 29-53-H/01 Pekař
- 29-54-H/01 Cukrář
- 65-51-H/01 Kuchař – číšník
- 66-51-H/01 Prodavač
Střední odborné vzdělání s maturitou:
- 29-41-M/01 Technologie potravin
- 29-42-M/01 Analýza potravin
Úplné střední odborné vzdělání s vyučením i maturitou – nástavbové studium:
- 29-41-L/51 Technologie potravin
Délka studia:
- Tříleté studium
- Čtyřleté studium
- Dvouleté nástavbové studium
Kvalita výuky | |
Zázemí a vybavení | |
Vstřícnost školy | |
Stravování | |
Nálada a spolužáci | |
Plus – Je to jediná škola v republice, která nabízí obor Mlynářství a výroba krmiv. Má vlastní školní mlýn a společně s celou starou budovou je zapsán jako kulturní technická památka. Škola má vlastní pekárnu a cukrárnu a výrobky se dají koupit ve školní prodejně. Škola se nachází v centru města. Spolupracuje se spoustou pekáren, cukráren a mlýny po celé ČR. Učitelé jsou většinou bývalí studenti. Je to škola s 100+ Letou tradicí. Absolventi z této školy jsou hodně žádaní po celé republice i v zahraničí (jíst se bude vždycky). Na tuto školu se hlásí studenti z celé republiky ale hlásí se jich málo. Škola spolupracuje se školou ve Strasbourgu.
Mínus – je to obrovská škola se dvěma budovami (špatně se tu orientuje). Některé školní vybavení je zastaralé protože škola nemá peníze. Škola nemá vlastní jídelnu. Okna ve staré budově nejdou moc otevírat a nemůžou se vyměnit protože je to kulturní památka. Jinak mě nic nenapadá.
Shrnutí: je to nejlepší škola jakou si můžete vybrat. 😀